Suferi de acnee? Uite cum poți să scapi de ea!

Ultima actualizare:

    Coșurile apar pe nas, pe obraji și pe mandibulă, adică pe acele zone acoperite de mască
Coșurile apar pe nas, pe obraji și pe mandibulă, adică pe acele zone acoperite de mască

Mulți cred că acneea este o problemă a adolescenței, dar adevărul e că această afecțiune de piele, des întâlnită poate continua și la vârste mai înaintate, precum 20, 30 sau chiar 40 de ani. Există mulți factori care duc la apariția acneei, precum hormonii, moștenirea genetică sau alimentația, spun specialiștii.

De pildă, dr. Douglas Grose, președintele Colegiului Medicilor Esteticieni Australiasia, spune,potrivit dailymail.co.uk, că trebuie să se țină cont neapărat de dietă și de stilul de viață atunci când este tratată acneea.

„Studiile arată că acneea este o boală a oamenilor care fac parte din societățile dezvoltate. De asemenea, cercetările mai arată că acneea este aproape inexistentă la persoanele care au adoptat dieta paleolitică, adică dieta fără zahăr rafinat, cereale, lapte și produse lactate”, spune dr. Douglas Grose.

Potrivit dieteticianului Melanie McGrice, persoanele care suferă de acnee ar trebui să evite consumul de dulciuri, de produse foarte procesate, precum băuturile răcoritoare, cerealele dulci, chips-urile și pâinea albă.

„Acneea este cauzată în multe situații de hormoni. Însă, studii recente arată că alimentele cu indice glicemic ridicat influențează în mod negative acneea”, mai spune Melanie McGrice.

La rândul său, dr. Grose spune că inamicii acneei sunt carbohidrații. „Pâinea, pastele, cerealele, biscuiții, prăjiturile, dar și produsele care conțin lapte trebuie evitate de cei care au probleme cu acneea”, adaugă dr. Grose.

„Carbohidrații stimulează producția hormonului care crește insulina și cea a hormonului care crește nivelul testosteronului din sânge”, mai spune medicul. „Combinația celor doi stimulează glandele sebacee care produc sebuum în exces, înfundându-se, astfel, canalele”, mai spune medicul.

Dr. Grose spune că primul pas în reducerea acneei este renunțarea la carbohidrați și la produse pe bază de lapte. Apoi, există diverse tratamente eficiente, precum fototerapia cu lumină roșie, terapia cu lumină intensă pulsată, laserul sau măștile chimice.

De asemenea, dr. Grose spune că tratamentele pe bază de Benzoyl sunt eficiente, dacă sunt folosite dimineața și seara, cu scopul de a desfunda glandele. „Pacienților mei le spun că, o dată ce porii sunt drenați, niciodată nu vor mai avea probleme cu acneea. O dată ce este eliminat excesul de sebuum din piele, vor scăpa de acnee”, explică specialistul.

Iată ce pași trebuie urmați pentru a scăpa de acnee, în afară de a adopta o dietă corectă!

# Folosește un demachiant dimineața și un scrub exfoliant, seara

# Folosește o cremă cu protecție UV, care să nu agraveze acneea

# Folosește pudră minerală

# Pentru noapte, aplică un produs care să conțină Benzoyl peroxide și produse de îngrijire a tenului care să conțină un amestec de acid salicilic și acid glicolic cu scopul de a deschide porii

# Retinoizii (n.r. derivați din vitamina A) ajută, de asemenea, la reducerea apariției acneii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net