Alte articole


Somnul este indispensabil pentru buna funcționare a organismului, iar sforăitul afectează calitatea odihnei nocturne. Nu neglija această problemă, pentru că riscurile pentru sănătate sunt destul de mari!

Sforătitul apare când aerul inspirat este perturbat în timpul somnului din cauza îngustării căilor aeriene la nivelul nasului, cavităţii bucale sau gâtului. 
În unele cazuri, sforăitul este însoţit de episoade de oprire a respiraţiei, care poartă numele de apnee. Printre cauzele frecvente ale sforăitului se numără deviaţia de sept, polipii nazali, dar şi greutatea mult peste medie a persoanei.
Uvuloplastia cu laser este utilă în tratamentul sforăitului. Este indicată și în anumite cazuri de apnee ușoară și moderată. Câteva picături de ulei de măsline administrate înainte de culcare reduc semnificativ sforăitul.

Urzică

Toarnă o cană de apă peste 4 linguri de frunze de urzică și lasă să dea într-un clocot. Apoi ia de pe foc, acoperă și lași la infuzat 30 de minute. Bea 2 căni de ceai pe zi, ultima înainte de culcare.

Salvie

Peste 2 lingurițe de frunze uscate de salvie toarnă o cană de apă clocotită, acoperă cu un capac şi lasă la infuzat 30 de minute. După răcire, strecoară și îndulcește cu miere, apoi fă gargară de 2 ori pe zi.

Roiniță

Toarnă o cană de apă clocotită peste o linguriță de frunze uscate de roiniță, acoperă cu un capac şi lasă la infuzat 15 minute. Bea 1-2 căni, ori de câte ori e nevoie. Roinița este bună și contra abceselor sau dureilor de dinți. Clătește gura de mai multe ori pe zi cu ceai din frunze de roiniță. 

Află pe Clicksanatate.ro cum să ai un somn mai bun cu un remediu cu sunătoare!

Ce reacții adverse poate avea excesul de suc de lămâie

Așa slăbești mai ușor dacă ai diabet!

 
 
Loading...