Senzaţia permanentă de oboseală, iritabilitatea, schimbările frecvente de dispoziţie, sensibilitatea emoţională, tulbările de somn şi lipsa de concentrare sunt cele mai frecvente simptome ale asteniei. Această stare apare în perioadele de convalescenţă sau la trecerea de la un sezon la altul.


Este posibil ca mulţi dintre noi să fi „intrat" în primăvară cu o lipsă de vitamine şi minerale, mai ales dacă în sezonul rece am consumat mai multe alimente bogate în grăsimi şi carbohidraţi decât fructe şi legume proaspete. Tratamentele naturiste, alimentaţia, orele petrecute în aer liber şi somnul suficient pot reduce stările de astenie.

7 remedii pe care poţi miza

1. Mierea
Ai nevoie de: 1 cană şi jumătate cu miere, 1 cană cu stafide fără sâmburi, 2 lămâi, 1 cană cu nuci, 1 cană cu caise uscate.
Mărunţeşte ingredientele în maşina de tocat, apoi amestecă-le cu mierea. Remediul se administrează de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de masă.
2. Vinul roşu
Ai nevoie de: 350 ml de vin roşu de casă, 150 ml suc de aloe şi 250 g de miere.
Amestecă toate ingredientele, pune-le într-un borcan şi lasă-le la frigider pentru 4-5 zile. Din amestec, ia câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.
3. Seminţele de pătrunjel
Ai nevoie de: 1 lingură de seminţe de pătrunjel, 2 cani cu apă clocotită.
Toarnă apa peste seminţele de pătrunjel şi fierbe amestecul 30-40 de minute. Lasă să se răcească, apoi strecoară decoctul. Se administrează câte 2 linguri de amestec, de 3-4 ori pe zi, înainte de masă.
4. Ţelina
Ai nevoie de: 30 g rădăcină de ţelină, 500 ml de apă.
Pune la fiert în apă ţelina tăiată în bucăţi. Lasă să fiarbă 20-30 de minute, până îşi înjumătăţeşte volumul. Când se răceşte, strecoară conţinutul şi bea-l de 2-3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de fiecare masă.

Află mai multe remedii pe clicksanatate.roLoading...