În plin sezon al virozelor, gripelor şi răcelilor, alimentaţia sănătoasă îi dă un plus organismului în lupta cu agenţii patogeni din mediul înconjurător. Mai mult, există alimente care grăbesc vindecarea în cazurile îmbolnăvirilor. Iată câteva dintre acestea!


  1. Miere. Efectele terapeutice ale mierii sunt cunoscute de mii de ani. Proprietăţile sale antioxidante, antiseptice şi antiinflamatoare permit combaterea infecţiilor virale, bacteriene şi fungice.
  2. Usturoi. Ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi şi să elimine toxinele din organism, reduce efectele îmbătrânirii, are calităţi antioxidante şi antiinflamatoare. Are un efect antibiotic puternic, prevenind şi tratând infecţiile, fără să afecteze bacteriile sănătoase.
  3. Echinaceea. Una dintre cele mai eficiente plante, ale cărei efecte privind întărirea sistemului imunitar şi tratarea infecţiilor au fost demonstrate prin numeroase studii este echinaceea. Ea e un remediu excelent împotriva virozelor respiratorii, bronşitelor şi a altor infecţii.
  4. Scorţişoară. Este un condiment cu proprietăţi antibacteriene, antioxidante şi antifungice, care poate preveni apariţia unor boli şi poate contribui la îmbunătăţirea stării generale de sănătate. Studiile de laborator au arătat că scorţişoara are şi efect antiinflamator.
  5. Propolis. Este un produs cu o deosebită acţiune antibiotică, antiseptică şi antivirală. Proprietăţile sale terapeutice sunt binecunoscute, eficienţa acestuia fiind demonstrată de specialişti în nu mai puţin de 200 de afecţiuni.
  6. Nuca de cocos. Nuca de cocos este bogată în fibre, vitamine şi minerale. Se remarcă printr-o gamă variată de proprietăţi medicinale, având acţiune antibacteriană, antivirală şi antifungică.
  7. Ceapă. Are numeroase efecte benefice pentru organism. Conţine vitamine şi minerale esenţiale, precum şi substanţe naturale cu proprietăţi antiseptice, antibiotice şi antiinflamatoare.
  8. Piper negru. Acest condiment este apreciat pentru efectele antioxidante, antiinflamatorii şi antibacteriene. Boabele de piper negru conţin piperină, un compus cu proprietăţi analgezice, de combatere a febrei şi a durerilor provocate de infecţii virale sau bacteriene, potrivit www.alegesanatos.ro.
 
 
Loading...