Dacă frunzele de oregano dau o aromă inconfundabilă pastelor sau pizzei, uleiul obţinut din această plantă este deosebit de benefic mai ales pentru sistemul imunitar şi sănătatea respiratorie. Iată cele mai importante utilizări ale uleiului de oregano!


Răceli şi infecţii respiratorii. Poţi folosi acest ulei pentru a ajuta la ameliorarea infecţiilor respiratorii şi a simptomelor de răceală. Este util atât pentru infecţiile căilor respiratorii superioare, cât şi inferioare. Adaugă doar câteva picături de ulei într-o cratiţă cu apă care fierbe, acoperă capul cu un prosop şi fă inhalaţii. 

Sinuzita. Uleiul de oregano curăţă sinusurile. Poţi face un amestec din: 1 ceaşcă de apă fiartă, 1/4 linguriţă sare, 1/4 linguriţă bicarbonat de sodiu şi 1 picătură de ulei oregano. Utilizează această soluţie pe fiecare nară pentru a spăla cavitatea nazală. 

Combate respiraţia urât mirositoare, placa şi bacteriile care cauzează carii. Timolul, un ingredient găsit în unele ape de gură comerciale, apare în mod natural în uleiul de oregano. Adaugă două picături de ulei de oregano direct pe periuţa de dinţi şi periază ca de obicei. 

Dezinfectant. Îţi poţi face propriul dezinfectant care ucide virusurile, bacteriile şi nu numai. Combină 2 linguri de ulei de cocos organic cu 10 picături de ulei de oregano într-o sticlă mică. Atunci când se utilizează, pune câteva picături pe piele şi freacă. Se va absorbi rapid în piele, o va curţa şi hidrata.

Ucide paraziţii. Uleiul de oregano poate fi letal pentru mulţi paraziţi nedoriţi, ciuperci şi alţi microbi care cauzează infecţii. Se amestecă 1 picătură de ulei de oregano cu 1 picătură de ulei de cocos organic. Ţine sub limbă câteva minute, apoi scuipă şi clăteşte gura. Se repetă acest lucru cel puţin de 4 ori pe zi, timp de câteva zile. 

Stimulent imunitar. Studiile au arăt că uleiul de oregano este un bun stimulent pentru sistemul imunitar. Poţi să ţii sub limbă trei picături de ulei de oregano sau le poţi adăuga în paharul cu apă. Fă acest tratament de 2-3 ori pe zi.

Te scapă de durerile musculare. Uleiul de oregano are şi proprietăţi antiinflamatorii. Sportivii şi cei care suferă de probleme de artrită sau alte afecţiuni, precum sindromul de tunel carpian, pot beneficia de utilizarea acestuia. Aplicaţi câteva picături direct pe piele şi masaţi.  

Respinge insectele. Când mergi la pădure, nu ezita să-ţi prepari o soluţie cu ulei de oregano, pe care o aplici direct pe piele. Fă-ţi un amestec dintr-o parte ulei de oregano şi trei părţi ulei de nucă de cocos organic sau ulei de măsline. Poţi, de asemenea, să pui câteva picături pe mobilierul de afară, pentru a descuraja insectele atunci când organizezi o petrecere în aer liber, conform www.sanatate.bzi.ro.

 
 
Loading...