O manichiură îngrijită nu necesită neapărat vizite costisitoare la salonul de înfrumusețare. Menține sănătatea unghiilor cu ajutorul unor tratamente simple, pe care le poți face la tine acasă.

Uleiul de măsline și usturoiul țin bacteriile la distanță

Poate usturoiul nu este primul ingredient care îți vine în minte când te gândești la un răsfăț cosmetic, însă acesta are properietăți antifungice, care țin la distanță bacteriile și inhibă dezvoltarea micozelor. Prepară un tratament dintr-un cățel de usturoi zdrobit pe care îl amesteci cu 1 lingură de ulei de măsline. Aplică pasta obținută pe unghii și las-o să acționeze 10-15 minute. Clătește cu apă călduță. Repetă procedura de 2 ori pe săptămână.

Infuzie de coada-calului pentru unghii casante

Bogat în minerale care întăresc unghiile fragile, ceaiul din coada-calului previne ruperea și exfolierea lor. Adaugă 1 lingură de plantă la 1 ceașcă de apă fierbinte și las-o la infuzat 10 minute. Așteaptă să se răcească puțin, apoi înmoaie degetele în lichid 15 minute. Repetă tratamentul în fiecare zi, cât timp crezi că este nevoie.

Oțetul alb protejează împotriva infecțiilor fungice

Prepară o loțiune din 2 ingrediente antimicotice naturale. Combină o jumătate de ceașcă de oțet alb cu o linguriță de ulei esențial de arbore de ceai și o jumătate de ceașcă de apă călduță. Aplică amestecul pe unghii de 2 ori pe zi și menține-l până când se usucă, o săptămână.

Află pe Clicksanatate.ro cum să prepari un dizolvant de unghii natural!

5 factori surprinzători care cresc riscul de demență

A fost lansat un vaccin care protejează împotriva a patru tipuri de cancer

 
 
Loading...

Alte articole