Aromate şi arătoase, vişinele au un indice glicemic mai scăzut şi un nivel mai mare de vitamina C şi antioxidanţi faţă de surorile lor, cireşele. Îţi asigură o porţie serioasă de vitamine, minerale, fibre şi proteine. Află ce beneficii aduc organismului tău aceste superfructe!


Sunt utile în artrită

Consumul de vişine e asociat cu nivelurile reduse de oxid nitric, un compus asociat cu osteoartrita şi artrita reumatoidă. Studiile arată că toţi cei care mănâncă vişine zilnic au un risc de atacuri de gută cu 35 la sută mai mic, spre deosebire de cei care nu servesc aceste fructe. De asemenea, flavonoizii conţinuţi ajută la scăderea acidului uric, al cărui nivel crescut poate duce la apariţia artritei.

Reduc nivelul de zahăr din sânge 

Vişinele conţin antocianine, coloranţi naturali care au numeroase beneficii pentru sănătate. Unul dintre acestea e reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce le face ideale de consumat de către persoanele care suferă de diabet.

Îmbunătăţesc memoria 

Scapi de problemele cu memoria şi îţi îmbunătăţeşti concentrarea dacă ai grijă să mănânci cât de des poţi vişine, chiar şi sub formă de compot. Antioxidanţii care se găsesc în aceste fructe
şi-au dovedit eficienţa în ceea ce priveşte buna funcţionare a creierului, îmbunătăţind funcţiile cognitive. Astfel, pot preveni şi apariţia maladiei Alzheimer şi a bolii Parkinson.

Scad riscul bolilor de inimă 

Vişinele ajută la reglarea grăsimii şi a glucozei la pacienţii cu sindrom metabolic. Cercetările efectate sugerează că ele pot reduce riscul de accident vascular cerebral, căci ajută la o bună circulaţie sangvină şi la reglarea tensiunii arteriale.

Scad riscul de cancer la colon 

Fiind o sursă importantă de fibre, ajută la o bună digestie. Te ajută să previi obezitatea, care, potrivit oamenilor de ştiinţă, creşte riscul cancerului de colon, dar şi a altor tipuri de cancer. 

Te ajută să dormi

Când insomnia nu îţi dă pace, ai în vişine un aliat de nădejde. Îmbunătăţesc calitatea somnului şi previn stările de nervozitate, de aceea acţionează ca un somnifer uşor. Le poţi mânca şi cu două-trei ore înainte să mergi la culcare. Poţi bea şi un pahar cu suc proaspăt de vişine, în fiecare dimineaţă, conform www.sfatulmedicului.ro.

 
 
Loading...