Ai nevoie de o gustare rapidă și sănătoasă? Vrei ceva care să nu-ți crească aportul caloric? Atunci nucile caju sunt alegerea perfectă pentru tine.

Nucile caju sunt înrudite atât cu fisticul cât şi cu fructele de mango. Mult mai dulci decât nucile româneşti sau migdalele,acestea sunt bogate în grăsimi bune şi sănătoase.

Printre cele mai importante substanțe nutritive conținute de nucile caju se regăsesc magneziul, fosforul, calciul, seleniul, zincul, cuprul, potasiul, vitaminele C, E, K, B1,B 2, B3, B6, acidul folic, fierul, fibrele, proteinele şi grăsimile sănătoase Omega-3. Practic în acest mic deliciu ai tot ce îi trebuie organismului tău să fie sănătos.

Mănâncă-le în stare crudă

Consumate cu moderaţie şi în stare crudă la fel ca alunelele și migdalele, acestea îți furnizează  tot ce e mai bun și au grijă în același timp și de silueta ta.

Mai ales că fibrele și proteinele conținute în combinație cu acizii grași de omega 3 îți vor menține senzația de sațietate mai mult timp.

Triptofanul care se regăsește într-o cantitate importantă în nucile caju, potrivit site-ului faithpanda.com este unul dintre cele mai bune tratamente naturale împotriva depresiei.

Acest aminoacid are o deosebită importanță în funcționalitatea organismului uman, și cel mai important aspect este acela că ajută la îmbunătățirea calității somnului, a dezvoltării armonioase a copiilor și te scapă de senzația de anxietate.

Află pe Clicksanatate.ro de ce să mănânci mai des caju!

Respirație de nota 10? Așa o ai!

Ceaiul de rozmarin, bun pentru digestie și boli de inimă

loading...
Loading...
Citeste tot despre: