Mobilierul de la Ikea este bine cunoscut pentru designul deosebit și caracteristicile sale practice, dar asamblarea acestuia poate fi o mare provocare. După mai mulți ani de studii, reprezentanții Ikea au găsit în sfârșit soluția pentru a simplifica munca clienților, dar și pentru a fabrica materialele mai ieftin.


Ikea aduce pe piață un nou concept tehnologic menit să simplifice asamblarea părților compenente ale mobilierului și pentru a nu mai fi obligați să furnizeze și șurubuirle și uneltele aferente pentru instalare, după cum precizează Bored Panda.

Este așadar vorba de „diblu pană”, o inovație în materie de mobilier care presupune dispunerea dispozitivului de asamblare chiar pe părțile componente. Cei de la Ikea au luat exemplul meselor și scaunelor Lisabo, ale căror picioare prezintă un capăt special care se introduce într-un orificiu special prevăzut al mesei. Nu doar că se asamblează în câteva secunde, dar inginerii Ikea spun că sistemul de prindere este chiar mai solid decât cel prevăzut cu șuruburi.

 
 
Loading...