Sfârșitul de an se apropie cu pași repezi și începutul anului 2015 ne așteaptă cu noi provocări. Pentru a sărbatori cum se cuvine trecerea dintre ani, în zgomotul focurilor de artificii și al șampaniei, dar și în compania persoanelor dragi, ar fi ideal să fim și într-un loc special.


Mai e doar o săptămână până vom trece în noul an. Dacă nu ai nici un plan și vrei ceva ieșit din comun, atunci alege o destinație de vis. Click! îți prezintă câteva propuneri: cinci destinații străine și cinci românești!

... Peste hotare

1. Berlin: distrează-te la un party în aer liber!

Ești amator de petreceri în aer liber? La Berlin se anunță cea mai mare petrecere de acest fel din 2015. În mod cert, nu trebuie să o ratezi. Prețurile încep de la 350 de euro și pot ajunge la 500 de euro (doar pentru o singură persoană), pentru două sau trei nopți de cazare, cu transport cu avionul inclus. Uite cum a fost atmosfera anul trecut chiar lângă Poarta Brandenburg!

2. Viena: fii prezent la concertul de Crăciun!

destinatii revelion oferte propuneri turism

Viena în prag de Revelion e orașul tuturor dorințelor împlinite. Dacă îți plac muzica bună și balurile vieneze, atunci Concertul de Revelion de la Filarmonica din Viena e cea mai inspirată alegere. Fii gata să scoți din buzunar cel puțin 350 de euro doar pentru biletul la concert și între 160 și 250 de euro pentru cazare, pentru o singură persoană, cu transport cu avionul inclus.

3. Salzburg: cumpără cele mai frumoase cadouri!

destinatii revelion oferte propuneri turism

Petrece un Revelion de vis în urbea suvenirurilor – Salzburg! Orașul lui Mozart e ideal pentru toți turiștii care vor să ofere un cadou de neuitat celor dragi. Clădiri impresionante, construite în stil baroc italian, te întâmpină la fiecare pas în centrul vechi al orașului. Merită să vizitezi Palatul Residenzcu, Catedrala Salzburg, Palatul Hellbrunn recunoscut datorită fântânilor sale arteziene, Castelul Mauterndorf sau te poți plimba liniștit prin parcul grădinilor Palatului Mirabell. Cel mai ieftin zbor pentru Salzburg e de 205 euro de persoană, iar o noapte de cazare la un hotel de trei stele pornește de la un preț de 20 de euro, pentru o singură persoană.

4. Colmar: bucură-te de liniște și aer curat!

destinatii revelion oferte propuneri turism

Agitația marilor orașe nu e tocmai pe placul tău și vrei să te bucuri de liniște și aer proaspăt, de Revelion? Colmar, un oraș din nord-estul Franței, e asemănat cu Veneția și pare o destinație de vis pentru vacanța aceasta. Ia-ți încălțări comode și pregătește-te de hoinărit. Pentru o noapte de cazare trebuie să ai pregătită suma de 100 de euro, de persoană, iar prețul unui bilet cu avionul pornește de la 300 de euro.

5. Finlanda: fii nonconformist și dormi în iglu!

fotografie iglu destinatie straina revelion

Finlanda e o altă destinație pe care ai putea să o vizitezi, de Revelion. Dacă ești un tip nonconformist, atunci sătucul Kakslauttanen din Saariselka (zona de nord a Finlandei) e cea mai specială alternativă pentru Revelionul 2015. Satul e format din igluuri din sticlă specială, din care, pentru 350 de euro de persoană, poți să urmărești spectacolul naturii – aurorele boreale.

... La noi în țară

1. Zona Maramureșului: apropie-te de tradițíi și obiceiuri străvechi

zone tara destinatii turism ravelionÎn Țara Maramureșului, tradițiile de iarnă și obiceiurile sunt bine păstrate. Petrece aici un Revelion inedit! Zona e renumită datorită colindătorilor, al caprei și al urșilor, personaje care se manifestă într-un spectacol folcloric cu măști, spre amuzamentul gazdelor. Tot aici, pe drumul județean Sighet-Baia Mare, se află celebra localitate Săpânța, cunoscută pentru produsele artizanat din lână și remarcată prin “Cimitirul Vesel”. Un sejur de patru nopți de cazare, cu demipensiune, la hotel de trei stele, costă în jur de 800 de lei, pentru o persoană.

2. Bănița: practică sporturi de iarnă!

statiune destinatie turism revelion zonaLocalitatea din județul Hunedoara este perfectă pentru un sejur liniștit, dacă dorești să vizitezi zona Predealului. Aici poți vedea: Peștera Ulciorului, Cheile Crivadiei, Pasul Vâlcan, precum și statiunea Straja, unde poți practica sporturile de iarnă. Prețul unui sejur de trei nopți, pentru o singură persoană, la un hotel de trei stele, pornește de la 650 de lei.

3. Băile Herculane: fă tratamente cu băi termale!

statiune bai herculane destinatie turismStațiunea din zona Banatului e renumită pentru multiplele posibilități de tratament pe care le poți face și în sezonul rece: băi termale, sulfuroase și sărate, inhaloterapie, etc. Petrece-ți Revelionul relaxându-te! Iarna te va surprinde în Baile Herculane, într-un peisaj de poveste. Vizitează Grota cu Aburi, Peștera Hoților și Crucea Alba! Aici, un sejur de trei nopți, pentru o persoană, cu tot cu tratament balnear inclus, pornește de la 1.030 de lei.

4. Sovata: mergi la schi și la săniuș!

statiune sovata destinatie revelion turistiEste o stațiune potrivită atât pentru vacanțele de iarnă, cât și pentru cele de vară. In sezonul rece, de Revelion, poți practica sporturile zăpezii, precum schi și săniuș, datorită unei pârtii situate la doar 6 km de stațiune. Pentru patru nopți de cazare, la un hotel de trei stele din Sovata, ar trebui să ai pregătiți 1.500 de lei.

5. Brașov: bucură-te de cele mai dotate pârtii de schi!

oferte_romania_munte.jpg

destinatii revelion oferte propuneri turism
Petrece Revelionul la munte, în România, și nu îți va părea rău, cu siguranță!
Foto: Wikipedia

Un oraș de munte, cu deschidere la cele mai renumite stațiuni montane din România, Brașovul e unul din cele mai căutate locații de Revelion. Stațiunile din apropierea orașului, cu cele mai dotate pârtii, sunt: Sinaia, Predeal, Poiana Brașov, Azuga și Bușteni. Un sejur de trei nopți de cazare, la un hotel de trei stele, costă între 190 și 500 de euro, pentru o singură persoană.

Alte câteva informații de folos!

Se ştie că, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, biletele de avion sunt mai scumpe decât în orice altă perioadă a anului. Pentru cei care încă nu şi-au achiziţionat încă bilete la un preţ bun, companiile aeriene mai au ceva oferte, pe ultima sută de metri.

Iată mai jos câteva oferte care încă mai sunt valabile:

  • Pentru 2-3 zile petrecute la Londra, plecare cu Ryanair pe 29, 30 sau 31 decembrie şi neapărat retur pe 1 ianuarie, atunci când nu zboară (aproape) nimeni, preţul este de 89 de euro și include numai bagajul de mână.
  • La Wizz Air, un bilet de avion spre Roma, cu plecare pe 26 decembrie şi retur pe 29 seara, costă 110 euro.
  • Iar cel mai ieftin bilet pe care îl mai poţi găsi pare a fi cel spre Bruxelles Charleroi, tot cu Wizz Air. Cu 338 de lei pleci pe 26 şi revii în țară pe 31 decembrie, chiar înainte de Revelion.
     
 
 
Loading...

Alte articole