Pe lângă un actor de succes, Ashton Kutcher (40 de ani) este și un activist pentru drepturile omului. Acesta face eforturi foarte mari pentru a combate traficul de persoane, prin intermediul organizației Thorn, pe care a fondat-o în 2009 alături de fosta lui soție, Demi Moore.


Thorn folosește o aplicație web, Spotlight, care le permite oamenilor legii să primească informații legate de rețelele suspectate că s-ar ocupa cu traficul de ființe umane, dar îi ajută și să identifice și să salveze victimele.

Numai în 2017, organizația lui Ashton Kutcher a ajutat la identificarea a aproape 6000 de copii, victime ale exploatării sexuale.

În februarie 2017, actorul a ținut un discurs impresionant în plenul Senatului american, unde a vorbit desprte munca sa continuă prin intermediul organizației sale. Emoționat la maximum, Ashton a afirmat sus și tare că scopul său este de a apăra "dreptul fiecăruia de a căuta fericirea". "Dreptul multora de a fi fericiți le este furat multora. Este violat. Este luat prin forță și prin fraudă. Este vândut pentru fericirea temporară a altora (...) Tehnologia poate fi utilizată pentru a promova sclavia, dar ea poate fi folosită şi pentru a dezactiva sclavia. Putem să construim instrumente care să fie mai bune decât dispozitivele lor, pentru a lupta împotriva acestei situaţii (....) Am văzut un conţinut video cu un copil care are aceeaşi vârstă cu unul dintre copiii mei şi care a fost violat de un bărbat american care făcea turism sexual în Cambodgia. Acel copil era atât de condiţionat de mediul în care trăia încât credea că totul era un fel de joc", a declarat starul de la Hollywood, notează Daily Mail. Cu lacrimi în ochi, acesta a descris momentele pe care le-a văzut când a participat la raidurile FBI , "lucruri la care nimeni nu ar trebui să fie martor".

 

 

 
 
Loading...