Avea doar șase ani atunci când a compus primul său cântec, „The Music Maker of the World”, și pe care l-a înegistrat la magnetofon, cu vocea sa stridentă, de copil.


„Primul semn că sunt obsedat de muzică a fost atunci când am recuperat un gramofon pe care mama îl aruncase în garaj”, avea să povesteasca George Michael în cartea sa autobiografică. Gustul pentru industria entertainmentului l-a avut tot de la mama sa, dansatoarea Lesley Angold. George a adorat-o, deoarece femeia și-a sacrificat întreaga viață pentru a-l vedea împlinit. „Sunt lucruri despre mama mea pe care le-am conștientizat abia după mulți ani, lucruri pe care o admir”.

Cui îi revine averea lui George Michael. Nu avea copii și nu a fost căsătorit

george_michael.jpg

george michael
George Michael a murit chiar în ziua de Crăciun
Foto: Hepta

George Michael a vândut peste 100 de milioane de albume, iar averea lui se ridică la 200 de milioane de lire sterline. Întrebarea care se află pe buzele multora este cui îi va reveni această avere fabuloasă. Nu a avut copii și nu a fost căsătorit niciodată. A avut mai multe relații, dintre care cea mai durabilă a fost de mai bine de 10 ani, cu omul de afaceri Kenny Goss, cu care a și fost aproape de căsătorie, iar în ultimii ani de viață, partener i-a fost Fadi Fawaz, cel care l-a și găsit mort .Înainte de a face public faptul că este gay, fostul component al trupei Wham! a avut și relații cu femei.

george_iubit.jpg

george michael iubit
George Michael și Fadi Fawaz
Foto: arhivă personală

 

George Michael, de o generozitate incredibilă. A ținut secret actele caritabile

george_michael.jpg

george michael
George Michael a murit în casa sa din Londra, la doar 53 de ani
Foto: Getty

Ca o ironie a sorții, una dintre cele mai cunoscute melodii din întreaga sa carieră a fost “Last Christmas” ("Ultimul Crăciun"), de pe vremea trupei Wham!, alături de care s-a și consacrat.

Starul muzicii pop a murit în casa sa din Oxfordshire, Marea Britanie, împăcat, iar cauza decesului este vehiculată a fi cea a unui infarct miocardic. De-a lungul celor 53 de ani de viață, George Michael a câștigat sume considerabile din muzică, dar nu a păstrat totul pentru el. Dimpotrivă, sub protecția anonimatului sau cu promisiunea de a nu i se dezvălui în presă identitatea, acesta a donat sume importante pentru oameni simpli care aveau nevoie disperată de bani, dar și pentru organizații care se luptă cu tratarea unor boli dificil de învins, potrivit The Sun.

A ajutat persoane pe care le-a văzut la tv

george_michael_1.jpg

george michael
George Michael a donat multor organizații caritabile
Foto: Hepta

 

După moartea sa, multe dintre aceste donații au fost făcute publice. La un moment dat, superstarul a văzut la televizor cazul unei femei care se chinuia să aibă copii și care avea nevoie de 15.000 de lire sterline pentru tratamentul de fertilizare. Fără a mai sta pe gânduri, George a luat legătura cu producătorii emisiunii și i-a oferit femeii toți banii necesari, fără să vrea vreun pic de reclamă în schimb. La fel a procedat și cu o persoană dintr-un bar,pe care a auzit-o plângându-se că nu are suma necesară să-și plătească datoriile de 25.000 de lire sterline. A făcut-o el pentru ea

A ajutat nenumărați copii, dar a dat sume mari și pentru asociații care luptă cu cancerul sau virusul HIV, cărora le-a oferit banii veniți din drepturile de autor ale hiturilor sale. A oferit și obiecte care au fost scoase la licitație pentru a strânge fonduri importante pentru organizațiile în nevoie.

Președinta organizației Childline a declarat după moartea artistului: “De ani și ani, el a fost unul dintre cei mai mari filantropi, dar era determinat să nu-și facă generozitatea publică, pentru ca nimeni din afara asociației să nu știe cât de ,multe a oferit celor mai vulnerabili copii ai țării”.

A făcut și voluntariat la un centru pentru cei fără adăpost, toate fără ca nimeni să știe și să dezvăluie mass-media.

În 1997 și-a pierdut mama, răpusă de cancer

Anul 1997 a fost unul dintre cei mai dificili pentru George Michael, căci și-a pierdut mama, răpusă de camcer. Zece ani mai târziu, cântărețul le-a oferit un concert gratuit pentru asistentele din Serviciul Național de Sănătate, ca mulțumire pentru munca depusă. De asemenea, a devenit și ambasador al organizației Macmillan, cun oscută pentru sprijinul pe care-l oferă bolnavilor de cancer.

Mama superstarului pop a murit în anul 1997, răpusă de cancer, iar relația cu tatăl său a fost una dificilă. George are două surori mai mari, Melanie (54 de ani) și Yioda (58 de ani). Nu a avut copii, doar un fin pe care l-a botezat, fiu al unui prieten din copilărie.

În 2004, Melanie, una dintre cele două surori ale lui George, a fost nevoită să-și închidă afacerea, un magazin cu cadouri, din cauza chiriei care crescuse extrem de mult. La acel moment, celebrul ei frate nu i-a sărit în ajutor pentru a-i salva buticul din nordul Londrei. Chiar și așa, în timpul crizei din 2011, familia i-a fost alături solistului care a învins moartea atunci, dar nu și acum, notează yahoo.com.

Pe numele lui George Michael există mai multe proprietăți în Marea Britanie, iar în 2010 și-a achiziționat o vilă luxoasă în Whales Beach, in apropiere de Sydney, Australia. Între 2006 și 2008, starul era plătit regește. A câștigat aproape 50 de milioane de lire sterline în urma concertelor din acești ani, iar în decembrie 2006 a fost plătit de un miliardar rus cu 1,6 milioane de lire pentru o oră de cântat, conform The Telegraph.

Relația cu tatăl său a fost mult mai distantă. Serviciul îl ținea pe tatăl lui George departe de casă. De origine cipriotă, Kyriacos Panayiotou era un restaurator și ajunsese în Marea Britanie în anul 1953. „Când eram foarte mic, nu îmi aduc aminte să îl fi văzut. Nu aș fi putut munci niciodată din greu așa cum o făcea el. Nu pot nici măcar să mă gândesc la ideea de a merge într-o țară străină și să muncesc până când mi-ar curge sânge din degete. Când mă uitam la tatăl meu, asta vedeam. Bine, nu numai asta, ci și multe greșeli.”

El a fost marea iubire a lui George Michael! Ce s-a întâmplat înainte de moartea artistului

george_michael_iubit.jpg

george michael
George Michael și Kenny Goss reluaseră relația după despărțirea dramatică din 2009
foto: Getty Images

George Michael și Kenny Goss s-au despărțit în 2009, după 13 ani de relație. După separare, artistul a suferit mai multe căderi, iar în ultimul an a fost internat o perioadă într-o clinică de reabilitare exclusivistă din Elveția.

Superstarul a murit ”împăcat” în prima zi de Crăciun, la vârsta de 53 de ani, după cum a anunțat agentul său. Poliția și ambulanța au fost chemate la locuința artistului din Goring-on-Thames, Oxford, puțin înainte de ora 14.00, ora locală.

Vestea morții a devenit însă publică la o oră după miezul nopții, ora României, când managerul său a transmis un comunicat. ”Cu mare durere în suflet vă anunţăm că iubitul nostru fiu, frate şi prieten George Michael a murit împăcat, acasă, de Crăciun. Familia are rugămintea să-i fie respectată intimitatea în aceste momente grele.”

Lippman a dezvăluit ulterior că George a fost găsit ”în patul său, împăcat” și că e de presupus că a suferit un infarct.

În urmă cu o lună, publicația britanică The Sun susținea că George și Kenny se apropiaseră din nou, după ce petrecuseră mai mult timp împreună.

”George a trecut printr-o perioadă cu adevărat sumbră, mai ales după despărțirea de Kenny”, a declarat pentru Sun un apropiat al cuplului.

”Când era cu el, aveam impresia că e cineva care-l ține pe linia de plutire. Lucrurile n-au fost niciodate simple în relația lor, dar Kenny este iubirea vieții lui și îi face bine, așa că aceasta nu poate fi decât o veste foarte bună”, a adăugat sursa citată.

Michael și-a anunțat despărțirea de Kenny în timpul turneului Symphonica din 2011. ”De fapt, eu și Kenny nu mai suntem împreună de doi ani și jumătate. Îl iubesc foarte mult. Acest om mi-a adus multă bucurie și multă suferință.”

Până în acest moment, Kenny Goss nu a făcut nicio declarație cu privire la moartea fostului său iubit.

Ce mesaj se ascunde în spatele melodiei „Last Christmas”, compusă de George Michael

george2.jpg

a murit george michael
George Michael a cântat în timpul ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice din Londra, anul 2012
Foto: Getty Images

"Last Christmas" este un cântec al formației britanice Wham!, care a fost lansat de Epic Records în 1984, alături de melodia "Everything She Wants". A fost scris și produs de George Michael. De asemena melodia a fost cântată de mulți alți artiști de la lansarea sa inițială.

Cariera lui George Michael, întinsă pe 4 decenii, a început cu duoul pop Wham!, în anii ’80. Pe vremea aceea, imaginea lui George Michael era sinonimă cu tot felul de controverse sexuale. Scandalul l-a transformat, însă, într-o conversație legată de sex, rușine și orientare sexuală. A devenit rapid un deschizător de drumuri iar toată energia sa și-a canalizat-o pentru a ajunge o legendă, un activist și o voce pentru comunitatea gay.

Cântecul „Last Christmas” este una dintre cele mai îndrăgite melodii din lume. Succesul său a fost uriaș. Atunci când Michael a compus cântecul pentru Wham! în 1984, aceștia se chinuiau să interpreteze o piesă de teatru chiar în preajma Crăciunului. Melodia a fost un succes incredibil și, conform celor de la Bilboard și Nielsen SoundScan, „Last Christmas” se află în topul celor mai descărcate melodii de pe internet din istoria muzicii.

george3.jpg

George Michael, în anul 1984
Foto: Getty Images

Melodia a fost reinterpretată de mulți alți artiști, precum Taylor Swift, Ariana Grande sau chiar Avril Lavigne, în 21 noiembrie 2016!

Ritmul monoton dar grațios, corul și tema romantică abordată au sedus publicul. Probabil că „Last Christmas” va deveni, acum, mai populară chiar și decât „All I Want for Christmas is You”, interpretată de Mariah Carey.

Pe măsură ce melodia a câștigat popularitate, pe atât a reușit să divizeze audiența și să o împartă în două tabere. Trebuie să ascultați versurile și, în special refrenul.

“Last Christmas, I gave you my heart / But the very next day, you gave it away / This year, to save me from tears / I’ll give it to someone special.”

 

Mesajul este despre despărțire, suferință și regret. Nu e chiar un colind de Crăciun. Acesta este motivul pentru care unii dintre noi adoră acest cântec. Atinge o latură emoțională și recunoaște tristețea care, uneori, ne poate măcina de sărbători.

Această melodie spune o poveste, cea a suferinței din dragoste. De Crăciun, avem parte de acest ritual în care primim și oferim, fapt care ne face vulnerabili, recunoscători și să le aducem considerați, dragoste și respect celor din jur. În fața unui asemenea moment, așteptările sunt mari. Poți să fii super fericit sau foarte dezamăgit. Iar Michael se joacă cu acest lucru. Atunci când spune că „își dăruiește” inima nu este numai o declarație de afecțiune. Cu este un dar, în sensul că nu ar fi putut fi oferit în alt moment al anului. Iar persoana care primește acest dar special îl dă mai departe. Iar asta doare.

george1.jpg

a murit george michael
George Michael, în timpul unui concert susținut la Milano
Foto: Getty Images

Dar, în spatele acestei povești, „Last Christmas” este, probabil, melodia de Sărbători a omului modern ale cărui amintiri sunt despre bucuriile personale și despre marile înfrângeri și nu despre sărbătoarea culturală a Crăciunului,unul dintre puținele ritualuri anuale la care societatea occidentală încă ia parte.

A trecut dincolo de semnificația religioasă și s-a transformat într-o frenezie anuală a consumerismului. Cu toate acestea, Crăciunul trezește emoție. Și mulți dintre noi trăim cu imaginea ultimului Crăciun, ne facem planuri pentru anul care vine iar „Last Christmas” are abilitatea de a-i trezi pe oameni, purtându-i prin melancolie, mobilizându-i să privească înainte.

Cine este Kenny Goss?

Kenny Goss este un dealer de artă născut în 1958 în Bromwood, Texas, într-o familie de alcoolici. Are studii de științe politice și ale educației, iar la începutul carierei a condus o firmă de majorete. Povestea de iubire dintre George și Kenny a început în 1996, însă cuplul a recunoscut acest lucru abia doi ani mai târziu, după ce artistul a fost arestat pentru  ”acte indecente” într-o toaletă din California.

În 2005 se zvonea că cei doi vor să-și oficializeze relația, dar totul a fost amânat  pentru că cei doi se temeau de indiscreția presei. Nu se știe dacă această oficializare a avut loc vreodată.

George și Kenny s-au despărțit în 2009, iar piesa ”Where I Hope You Are” vorbește despre iubirea lor.

 

Fiind singurul fiu într-o familie grecească, George tot avea parte de un tratament special în comparație cu surorile lui - Melanie (54 de ani) și Yioda (58 de ani). Acest lucru, mărturisea artistul, i-a provocat un sentiment de vină care s-a transformat într-un complex. 

George Michael s-a născut cu numele Georgios Kyriacos Panayiotou în Finchley, în nordul Londrei, în data de 25 iunie 1963. Familia Panayiotou locuia într-o casă deasupra unei spălătorii dar, pe măsură ce afacerea tatălui se dezoltase, familia s-a mutat, ulterior, într-o casă mai mare în Edgware. 

Prienetul din copilărie al lui George Michael a fost David Austin. Amândoi au pășit în marea industrie a muzicii în anii '80. „Am copilărit pe aceeași stradă și ne jucam tot timpul. Scriam cântece și le înregistram la un casetofon.”

La vârsta de 8 ani, George știa, deja, care este drumul său în viață. „Nimeni din familie nu își dădea seama cât de obsedat eram eu de muzică. Nu le-am spus niciodată părinților că voiam să devin un star pop. Destul de ironic, tatăl meu mi-a spus că niciodată nu voi putea să cânt”. 

Lipsa de susținere din familie l-a mobilizat pe George Michael. „Niciodată nu am fost lăudat!” Atunci când întreaga familie s-a mutat din Londra în Hertfordshire, ambiția lui George începuse să prindă contur. 

La școala Bushey Meads a stat în bancă lângă Andrew Ridgeley, alături de care avea să cunoască lumina reflectoarelor și viața de pop star. Andrew era fiul lui egiptean și făcea parte din a doua generație de imigranți veniți în Marea Britanie. Era un mare iubitor de muzică, iar asta i-a unit pe cei doi copii. 

Andrew era mult mai încrezător în forțele proprii decât timidul George și, la acea vreme, și mai chipeș. „Andrew venea la școală îmbrăcat în haine de mătase. Toată lumea se întreba dacă este homosexual, dar eu le spuneam că nu”. 

Andrew l-a introdus pe George în cercurile sale de prieteni și cei doi au format primul grup muzical, The Executive. Nu a durat foarte mult existența acestui duo, dar le-a permis celor doi să simtă gustul industriei muzicale. 

George, fără îndoială, era cel talentat, însă Andrew era cel care i-a dat încrederea și carisma pentru a merge mai departe. „Nu aveam pic de curaj. Mă uitam la Andrew deoarece inspira încredere prin toți porii.” Legătura dintre ei era deosebit de puternică tocmai pentru că erau atât de diferiți. Nu a existat niciun fel de competiție, pur și simplu se completau. 

george3.jpg

George Michael, în anul 1984
Foto: Getty Images

„Vedeți, tot ceea ce știa la acea vreme este că voia să fie faimos. Pe măsură ce am crescut împreună, l-am încurajat să urmeze drumul muzicii. Ceea ce am primit de la el a fost aspirația de a deveni acea persoană pe care toată lumea voia să o vadă. A fost un schimb bun de experiență”, mărturisea Andrew. 
Iar cei doi au format trupa Wham!, cu care aveau să cunoască marele succes muzical, urmând, apoi, să intre în istorie. 

 
 
Loading...