Doliu în lumea filmului! Margaret Nolan, model în filmul „Goldfinger” din seria „James Bond” şi actriţă în lungmetrajul „A Hard Day’s Night” despre trupa The Beatles, a murit la vârsta de 76 de ani.


Margaret Nolan murit pe 5 octombrie. Regizorul Edgar Wright, care a distribuit-o în 2019 în „Last Night in Soho”, i-a adus un omagiu duminică seară, într-un mesaj publicat pe Twitter, în care a subliniat că ea a reprezentat „tot ce era cool în anii '60”, potrivit news.ro.

"Este trista mea datorie să vă anunț că actrița și artista, magnifica Margaret Nolan a murit. Ea a fost mijlocul diagramei Venn a tot ceea ce era cool în anii '60; după ce a apărut alături de Beatles, a fost dincolo de iconic în Bond și a făcut parte și din distribuția Carry On. Ea a fost modelul pictat cu aur în secvența și afișul iconic Goldfinger (a jucat și Dink în film), a apărut în clasicul A Hard Day's Night, Carry On Girls, No Sex Please We're British și mulți alții", a scris Edgar Wright pe Twitter.

Margaret Nolan, model și actriță în anii '60

margaret-nolan-2.jpg

Margaret Nolan
Margaret Nolan a apărut în seria James Bond
Foto: Getty

 

Margaret Nolan s-a născut pe 29 octombrie 1943, în Somerset, Anglia, dar a crescut în Londra. Şi-a început cariera ca model, sub numele Vicky Kennedy, la începutul anilor 1960, apoi a revenit la numele său odată ce a început să joace în filme. Magnifica blondă a jucat în filmul „A Hard Day’s Night” (1964), apoi a fost Dink, maseuza lui Bond, în acelaşi an, în „Goldfinger”, fiind aleasă şi ca imagine a lungmetrajului cu Sean Connery în rol principal. A refuzat ocazia de a călători prin lume pentru doi ani, ca model „Goldfinger”, pentru a-şi continua cariera în actorie.

A renunțat la actorie timp de 30 de ani

Margaret Nolan a jucat, în 1965, în „Ferry Cross the Mersey”, film al grupului Gerry and the Pacemakers, şi în „Three Rooms in Manhattan” al lui Marcel Carné. A jucat şi teatru, alături de Tom Kempinski, care i-a fost soţ. În acelaşi an, Nolan a fost aleasă pentru rolul Miss Jones, în seria filmelor „Carry On”.

La jumătatea anilor 1980, a luat o pauză de la actorie, revenind abia în 2011, ca Dame Margaret în „The Power of Three”, de Yvonne Deutchman.

S-a mutat în Spania pentru a se dedica permaculturii şi şi-a îndreptat atenţia spre montajul foto, având expoziţii în mai multe galerii londoneze.

Margaret Nolan a avut doi copii - Oscar Deeks, director de imagine, şi Luke O’Sullivan.

margaret-nolan-3.jpg

18 ianurie 1966: Actorii de comedie Terry Scott (1927 - 1994), Hugh Lloyd și Margaret Nolan, în 'Hugh and I'.
Foto: Getty
 
 
Loading...