Menajera de origine română Maria Meşter, 47 de ani, şi fiul ei Emil-Bogdan Savastru, 29 de ani, au ajuns în faţa instanţei săptămâna trecută fiind acuzaţi de jaf. Românca a negat toate acuzaţiile şi s-a declarat nevinovată.


Menajera Maria Meşter a fost prinsă pe aeroportul Stansted, din Londra, la 31 ianuarie, înainte să se îmbarce în avionul către Italia, unde locuieşte. Avea în urechi cerceii de 300.000 de lire sterline ai Tamarei Ecclestone.

1-maria_mester_47_de_ani.jpeg

Maria Meşter, 47 de ani

În acelaşi timp, poliţia britanică l-a prins pe fiul acesteia, barmanul Emil-Bogdan Savastru, cu geanta Louis Vuitton a Tamarei înainte să se îmbarce într-un avion către Japonia. Cei doi sunt acuzaţi de jaf, complicitate la jaf şi au fost trimişi în judecată împreună cu alţi doi complici români: bodyguardul Alexandru Stan, 49 de ani, şi barmanul Sorin Marcovici, 52 de ani.

3-casa.jpeg

Vila de 70 de milioane de lire sterline a Tamarei Ecclestone din Kensington, Londra

Mai multe spargeri în cartierul bogătaşilor

Cei patru au dat spargere la 13 decembrie 2019 în vila de 70 de milioane de lire sterline din Kensington, Londra, a Tamarei, în timp ce aceasta era în concediul de Crăciun cu soţul ei, Jay Rutland, şi fiica lor, Sophia. Paguba jafului se ridică la aproximativ 17 milioane de dolari şi nu a fost recuperată de anchetatori. Conform procurorilor, cei patru români au intrat prin efracţie în casă de trei ori: la 1, 2 şi 13 decembrie, luând majoritatea lucrurilor de preţ întâlnite în cale.

2-emil-bogdan_savastru_de_29_de_ani.jpeg

Maria Meşter şi fiul ei Emil-Bogdan Savastru neagă implicarea în jaful de 17 milioane de lire sterline

Procurorul Paul Jarvis i-a explicat judecătorului John Dennis de la Tribunalul Regal Isleworth că a existat o colaborare strânsă între Stan, Marcovici şi Savastru şi că Maria Meşter ”e legitimată să spună că nu îi cunoaşte pe ceilalţi doi complici”. Procuroarea Sophie Akister încearcă să facă legătura dintre jaful de la Tamara Ecclestone şi restul spargerilor din cartierul bogătaşilor în care mai locuieşte Roman Abramovici şi Sultanul din Brunei. Din primele informaţii, cei patru fac parte dintr-un grup de crimă organizată şi ştiau cu precizie unde se află valorile în vila cu 55 de camere a fiicei de miliardar. Aceasta a fost prima audiere în cazul jafului, următoarea fiind programată pentru 11 septembrie.

 

 
 
Loading...