Audrey Hepburn a murit la numai 63 de ani, bolnavă de cancer, dar a adunat mai multe experiențe de viața decât ar aduna un om obișnuit într-un secol. Caldă, elegantă și generoasă, Audrey a avut o reacție impresionantă când a aflat că mai are doar trei luni de trăit. Actrița le-a spus fiilor săi că asta este o veste bună, pentru că mai are timp pentru copiii de care avea grijă prin UNICEF.


Iată șase lucruri pe care nu le știai despre Audrey Hepburn, actrița pe care toată lumea și-a amintește din rolurile din ”Mic dejun la Tiffany’s”, ”Vacanță la Roma” sau ”Sabrina”.

1. Audrey Hepburn a ajutat Rezistența antifascistă în timpul celui de-al doilea război mondial, dar părinții ei au fost simpatizanți naziști

Biografii de la Hollywood au avut grijă să sublinieze de fiecare dată activismul lui Audrey Hepburn din timpul celui de-al doilea război mondial, dar au trecut sub tăcere faptul că părinții actriței au fost simpatizanți naziști, scrie biography.com.

Joseph, tatăl lui Audrey, care și-a părăsit familia când actrița era doar o copilă, și Ella, mama vedetei, au fost membri ai Uniunii Britanice a Fasciștilor. Joseph a fost cercetat și încarcerat în Marea Britanie sub acuzația că ar fi primit bani pentru a înființa un ziar, de la persoane care ar fi avut legătură cu Ministrul Propagandei Joseph Goebbels.

2. Audrey Hepburn a avut o aventură cu partenerul ei din filmul ”Sabrina”

Foarte puțină lume știe că relația dintre Audrey și partenerul ei din film, William Holden, nu a fost chiar inocentă. Cunoscut ca un fustangiu, William, însurat la vremea respectivă, i-a furat inima și în viața reală actriței. Mai mult, se pare că acesta era pregătit chiar să divorțeze pentru ea.

audrey_sabrina.jpg

audrey hepburn
Audrey Hepburn, alături de William Holden, în filmul ”Sabrina”
Foto: Getty Images

 

A fost o singură problemă. Audrey își dorea foarte mult o familie numeroasă, cu mulți copii, iar William suferise o vasectomie cu numai câțiva ani înainte de filmarea peliculei ”Sabrina”. Audrey l-a părăsit de îndată ce a aflat acest lucru și s-a refugiat în brațele actorului Mel Ferrer.

Bârfele spun că studiourile Paramount i-ar fi obligat pe cei doi să-și anunțe logodna chiar în casa soților Holden, pentru a evita un scandal legat de aventura lui Audrey cu William.

audrey hepburn mel ferrer.jpg

audrey hepburn
Audrey Hepburn și soțul ei, Mel Ferrer
Foto: Getty Images

 

3. Audrey Hepburn a cântat ”Happy Birthday” pentru JFK la un an după Marilyn Monroe

Nimeni nu-și mai amintește performanța actriței, la un an după controversata aniversare în cadrul căreia Marilyn Monroe i-a cântat cu dragoste nedisimulată președintelui american. De altfel, cele douăp actrițe au în comun mai multe decât și-ar fi imaginat cineva.

Amândouă au trecut prin patul lui JFK. John F. Kennedy a avut o relație cu Audrey Hepburn pe vremea când era doar un senator holtei. Marilyn Monroe a devenit amanta lui Kenney pe când acesta era președintele Americii și poza în bărbatul perfect, cu o familie perfectă.

jfk.jpg

john f kennedy
John F. Kennedy a fost președintele Statelor Unite între 1961 și 1963
Foto: Getty Images

 

4. Audrey Hepburn a fost o EGOT

Termenul EGOT descrie o persoană care a reușit să câștige de-a lungul carierei un Emmy, un Grammy, un Oscar și un Tony. Audrey este una dintre cele 17 personalități care au reușit acest lucru.

Actrița a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță într-un rol principal în 1953, pentru ”Vacanță la Roma”. Un an mai târziu a luat premiul Tony pentru rolul din ”Ondine”.

În 1993 a primit premiul Emmy pentru documentarul ”Audrey Hepburn în grădinile lumii”. Serialul a avut premiera pe 21 ianuarie, la o zi după moartea actriței, astfel încât se prea poate că premiul să fi avut mai degrabă o conotație sentimentală.

audrey hepburn flori.jpg

audrey hepburn
Audrey Hepburn a iubit foarte mult florile
Foto: Getty Images

 

Premiul Grammy a fost acordat, de asemenea, post mortem. Audrey nu a fost considerată niciodată o mare cântăreață. De atlfel, vocea ei a fost dublată în ”My Fair Lady”, pentru că producătorii au considerat că timbrul ei este prea slab pentru a putea susține un musical. Astfel, nimeni n-a fost surprins când oficialii au hotărât ca Audrey să primească, post mortem, în 1994, premiul pentru Cea mai bună interpretare a unei cărți pentru copii. este vorba despre ”Poveștile minunate ale lui Audrey Hepburn”.

5. Walt Disney a privat-o pe Audrey Hepburn de rolul lui Peter Pan

Probabil că Audrey ar fi fost un Peter Pan minunat. După succesul peliculei ”My Fair Lady”, Audrey a vrut să reia colaborarea cu regizorul George Cukor pentru un film după musicalul Peter Pan.

Cukor a început chiar negocierile cu London’s Great Ormond Street Hospital for Children, care moștenise drepturile asupra piesei de la J.M. Barrie. Din păcate, proiectul a murit în fașă, pentru că studiourile Disney au susținut că drepturile asupra ecranizării piesei le aparțin.

6. Un soi de lalea a fost numit după Audrey Hepburn

Refugiată împreună cu mama ei în Olanda în timpul celui de-al doilea război mondial, Audrey a fost nevoită să mănânce bulbi de lalea pentru a supraviețui. Un soi nou de lalea a primit numele actriței ”ca un omagiu adus carierei actriței și activității acesteia în slujba UNICEF”.

audrey hepburn unicef.jpg

audrey hepburn
Audrey Hepburn, în Etiopia, ca ambasador UNICEF, 1988
Foto: Getty Images
 
 
Loading...