De mai bine de 7 ani, scandalurile s-au ținut lanț de frații Dolănescu. Acum, procesul lor pe averea tatălui a ajuns la Tribunalul București. Cinci experți vor depune în curând noile expertise pentru imobilele și terenurile pe care se bat cei doi frați Ionuț și Dragoș.


Dragoș îi reproșează fratelui său mai mare, Ionuț, că a promis cu surle și trâmbițe, faptul că va face din casa părintească, un muzeu. Însă, despre casa memorială nu se mai aude nimic, iar Ionuț locuiește în vila din Str. Caimatei de mai bine de doi ani. ”Ionuț nu s-a ținut de cuvânt: stă de doi ani în vila lui tata, pe care a promis că o face casă memorială!”, susține Dragoș Dolănescu, fiul cel mic al regretatului Ion Dolănescu.

casa lui Ionut.jpg

casa Ionuț Dolănescu
Casa din strada Caimatei, unde locuiește Ionuț Dolănescu

În acest moment, 5 experți lucrează de zor pentru a reevalua averea lui Ion Dolănescu, pe care se judecă cei doi frați: vila din Caimatei cu o istorie interesantă, casa de la Sinaia și mai multe terenuri din Ilfov, Prahova și Dâmbovița. Ultima dată, casa din Caimatei a fost evaluată de experți la 685 de mii de euro, iar vila din Sinaia la 180 de mii de euro.Cei doi frați au un nou termen la proces, la sfârșitul acestei luni.

Ion Dolănescu vede casa din strada Caimatei în vara anului1975, și se îndrăgostește imediat de ea. Începe negocierile cu proprietarul casei, un nepot de-al lui Barbu Ștefănescu Delavrancea și, în cele din urmă, reușește să o achiziționeze în luna noiembrie a aceluiași an.
Începând cu anul în care a cumpărat casa și până când se stinge din viață, Ion Dolănescu a deschis larg ușile casei sale, tuturor celor care vor să-i fie aproape la bine și la rău. La fel ca Ștefănescu Delavrancea, Ion Dolănescu așează la masa sa nume sonore ale culturii, artei, sportului și politicii românești.

Petrecerile, care se țineau în casa din Caimatei erau fastuose, organizate de profesioniști, finii săi, familia Udrea și familia Belu, iar invitații foarte numeroși (circa 70 -100 de persoane). Cei mai buni muzicanți erau invitați sa-i încânte musafirii și una dintre regulile casei era ca și invitații să-și etaleze talentele artistice.
”Ioana Radu era nelipsită din casa lui tata, apoi, Puiu Călinescu, Jean Constantin, Nicu Constantin, Florin Piersic, Nae Lăzărescu, Ionel Budișteanu, Paraschiv Oprea, Nicolae Vieru, Corneliu Vadim Tudor, Adrian Păunescu, Nicolae Botgros, Cornel Constantiniu, Irina Loghin, frații Petreuș, Florin Georgescu, Alexandru Lulescu, Nadia Comăneci, Cornel Cotoanță, Alexandru Arșinel, Romica Puceanu, Ion Luican, Aristide Buhoiu, Ileana Ciuculete, Colea Răutu, Dan Spătaru, Anda Călugăreanu și mulți alții. Nu cred că acestei case i se va putea pune vreodata vreo valoare materială reală…”, își amintește fiu cel mic al artistului, care i-a cunoscut pe o parte dintre aceștia.

 
 
Loading...