Filmele inspirate din fapte reale sau care pleacă de la o povestea reală sunt printre cele mai căutate filme și asta pentru că oferă lecții de viață și de istorie.

Criticii se plâng adesea de lipsa ideilor "originale" de la Hollywood. Și în timp ce filmele bazate pe evenimente din viața reală ar putea fi considerate din punct de vedere tehnic o altă categorie de conținut "reciclat", atunci când sunt plasate în mâinile regizorului și actorilor potriviți, adevărul poate fi mult mai convingător decât ficțiunea.

În cele mai multe cazuri, filmele inspirate din realitate sunt motivaționale și psihologică, acțiunea prezentată având un conținut moral sau etic ridicat. În orice caz, filme inspirate din viața reală nu sunt urmărite neapărat cu scop educativ, ci de divertisment.

Filmul Lista lui Schindler

Poate unul dintre cele mai bune filme clasice, lansat în 1993, dar de care nu ne vom plictisi niciodată. Este o capodoperă cinematografică, câştigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cea mai bună peliculă şi cel mai bun regizor, iar unii spun că e cel mai reușit film regizat vreodată de Steven Spielberg. Pelicula prezintă povestea adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat şi un profitor, dar care reuşeşte să salveze vieţile a mai bine de 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoţionantă despre ororile războiului, despre alterarea caracterelor umane în situații limită și e clar pe lista producțiilor cinematografice pe care trebuie să le vezi pentru a avea o cultură de bază în domeniu.

Vezii AICI lista cu cele mai bune filme inspirate din fapte reale.

 

 

 
 
Loading...