Nu s-au născut în puf, aveau doar câţiva bani în buzunar, în tinereţe, dar au ştiut să-i înmulţească.


Au pornit de la munca de jos, au fost şoferi, negustori, şi iată că acum deţin averi de zeci de milioane de euro. Cum au reuşit, vă întrebaţi? Povestea de viaţă a bogătaşilor români e una impresionantă. 

Cornel Tăbăcaru: «Dormeam doar 4 ore pe noapte»

Cornel Tăbăcaru (68 ani), numit şi părintele sucurilor la dozator, are proprietăţi în mai multe locuri din lume - Costa Rica, Florida, Canada şi România -  şi afaceri tot pe atâtea continente. Toate acestea datorită sucurilor TEC, pe care le-a adus în România. De ce afaceri cu sucuri? Totul a început imediat după Revoluţie, când a plecat cu familia în Canada. Nu a stat decât 9 zile, timp în care şi-a dat seama că nu are ce face acolo. În aeroport, la întoarcerea spre casă, şi-a cumpărat un suc şi atunci a observat că lichidul nu i s-a pus în pahar dintr-o sticlă.

t26-7-vedete-florida.jpg

Cornel Tăbăcaru are o vilă de 700.000 $ în Miami

”Am zis, «dă, bre şi mie un suc». În loc să-mi dea din sticlă, a apăsat pe ceva. Am cerut să văd şi eu. Pe atunci, noi nu aveam decât brifco, cico şi lămâiţa. Am sunat-o pe Alina (n.r. soţia sa) şi i-am zis că din toată sărăcia mea iau şi eu patru dozatoare şi am început să aduc concentrate de băuturi răcoritoare. De la 4 dozatoare, am ajuns la 4.000. Cum la fiecare dozator lucrau 3 oameni, înseamnă că dădeam de lucru la 12.000 de oameni. Pentru a fi afacerist trebuie să ai talent şi să munceşti mult. Altfel nu faci treabă. În anii ‘90 dormeam câte 4 ore pe noapte”, ne-a povestit Tăbăcaru. 

În 1991 a fost declarat oficial primul milionar de la noi. A investit banii în case, deţinute prin lume. Averea sa a fost estimată la peste 60 de milioane de euro. 

În prezent, iarna locuieşte în Costa Rica, iar vara în Canada, cu ”escale” în România, primăvara şi toamna. Slăbiciunea sa este familia - soţia lui Alina şi cele două fete ale lor, Catinca (36 ani) şi Ştefana (28 ani).

Nick Rădoi a fost şofer de tir

Şi Nick Rădoi (56 ani) are o poveste de viaţă impresionantă. Tatăl său a luptat pentru credinţă sub comunism, fapt care le-a adus probleme. Povestea că într-o zi, mergând pe stradă împreună cu tatăl său şi cu încă zece prieteni, cinci maşini ale miliţiei i-au înconjurat şi i-au arestat părintele. 

t3.jpg

Nick Rădoi (56 de ani)

El s-a luptat pentru tatăl său, deşi era doar un copil. A fost bătut crunt cu bocancii în cap. ”Mi-au spart maxilarele şi eram într-o baltă de sânge. Pentru miliţieni, nu a contat absolut deloc că dădeau într-un copil. Şi-au continuat misiunea criminală arestându-mă. Cinci ore am stat în comă, aruncat într-un colţ al puşcăriei, ca un câine. După două zile mi-au dat drumul. Nu mai vedeam, nu mai puteam să merg, eram o legumă, pe jumătate mort. Biata mea mamă, timp de trei luni m-a hrănit numai cu apă şi supă, atât cât să nu mor, pentru că nu puteam să mănânc nimic”, povestea Nick. 

t4.jpg

Nick Rădoi are o reşedinţă impresionantă la Los Angeles, care valorează 10 milioane de dolari

La scurt timp a fost expulzat cu familie cu tot în Italia, unde au cerut azil politic pentru SUA. După o vreme, Nick s-a căsătorit şi s-a stabilit în California. 

S-a angajat şofer pe tir la o firmă de transport mărfuri. Din banii câştigaţi, şi-a cumpărat propriile camioane şi şi-a dezvoltat o firmă care transporta legume în toată America. În prezent, locuieşte în Los Angeles, unde are o casă de 10 milioane de dolari. 

Imensa proprietate se întinde pe o suprafaţă de 16.000 de metri pătraţi. Reşedinţa are cinematograf, o fântână arteziană de 100.000 $, piscine, statuete de 400.000 $, sculpturi de 700.000 $. 

Borcea s-a îmbogăţit din butelii

Deşi a petrecut peste patru ani în arest, apoi a ieşit să se însoare cu Valentina Pelinel (38 ani), Cristi Borcea, care se află şi acum în penitenciar, nu a avut prea mult de suferit din punct de vedere financiar. 

Averea lui Cristi Borcea (49 ani) era cotată în 2018, oficial, la 20 de milioane de euro. Neoficial, suma e mult mai mare, în condiţiile în care multe dintre afacerile lui sunt trecute pe numele rudelor. Revoluţia l-a prins cu suma de 600.000 de lei (echivalentul a 17.000 $). 

t56-7-vedete-borcea_7.jpg

Cristi Borcea (49 ani)

Povestea că-şi ascundea banii în portiera maşinii personale, căci se temea să ţină o sumă atât de mare de bani cash în casă. Avea 20 de ani în 1990 şi încă visa să devină fotbalist. Nu a reuşit, dar în 1995 intra în anturajul clubului Dinamo. Ascensiunea lui Borcea la Dinamo a fost una rapidă, iar averea sa a crescut la fel de repede. 

t6.jpg

Cristi Borcea deţine o vilă de 500.000 € în Pipera

În 2007, averea lui Cristi Borcea era estimată de TOP 300 Capital la 15-17 milioane de dolari, însă marele boom a venit abia un an mai târziu, când afaceristul şi-a vândut una din afacerile cu butelii deţinute în industria gazului lichefiat cu aproximativ 50 de milioane de euro. În 2010, averea lui Borcea era estimată la 75 de milioane de euro. 

Dar problememe cu legea s-au făcut simţite, astfel că în 2013 averea lui Borcea scădea la 50 de milioane de euro. Un an mai târziu, era condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare în Dosarul Transferurilor, însă afacerile acestuia nu s-au prăbuşit. Are 9 copii, din care trei cu Valentina Pelinel - pe Milan Cristian (3 ani) şi pe gemenele Indira şi Rania (7 luni). A doua soţie, Alina Vidican, i-a dăruit un băieţel şi o fetiţă, pe George Alexandru (7 ani) şi Gloria (5 ani). 

Borcea a mai fost căsătorit cu Mihaela din 1988 şi până în 2011, cu care are trei copii: Patrick (21 de ani) şi gemenii Antonia şi Angelo (15 ani). A avut o relaţie şi cu avocata Simona Voiculescu, cu care are o fetiţă, Carolyn (12 ani). 

 

 
 
Loading...