Cristian Pomohaci riscă puşcăria, dar nu se lasă doborât. După ce a fost caterisit şi a plecat de la parohia sa din localitatea Moşuni, jud. Mureş, fostul preot trăieşte din muzică, dar participă şi la emisiunile tv. Totul, la 6 luni de când a fost acuzat de un minor că i-a făcut avansuri sexuale.


Un proverb spune “Câinii latră, caravana trece”. Vorbele i se potrivesc şi lui Cristian Pomohaci (48 de ani). La aproape cinci luni de când Arhiepiscopia Alba l-a dat afară din biserică, fostul preot îşi câştigă pâinea numai din concertele de muzică populară.

2-3-bd-foto-3-pomohaci-botgros-favorit-tv-2.jpg

La filmări s-a comportat ca și până acum, relaxat și bine dispus

 

Nu mai are voie să slujească în biserică şi nici să poarte hainele preoţeşti, cu toate acestea nimeni nu-l poate opri să susţină concerte de muzică populară şi să cânte piese în care-l invocă pe Dumnezeu, cum ar fi melodia “Lăudaţi-l, că e mare Dumnezeu”, care face furori pe internet. Mai mult, televiziunile se bat pe Cristian Pomohaci pentru emisiunile de Revelion. Fostul preot a fost invitat să înregistreze câteva melodii pentru programele din Noaptea dintre Ani de la posturile de televiziune Favorit TV, Etno TV şi Hora TV din Oradea, unde Pomohaci a filmat, ca şi în ceilalţi ani, alături de alţi colegi.

2-3-bd-foto-2-pomohaci-cu-irina-loghin-3.jpg

Pomohaci s-a bucurat să o revadă pe Irina Loghin

 

 

De această dată s-a revăzut la filmări cu: Elena Merişoreanu, Steliana Sima, Petrică Mâţu Stoian, Constantin Enceanu, Saveta Bogdan şi Daniela Condurache. În plus, el a mai participat şi într-o emisiune care îl are drept amfitrion pe Nicolae Botgros, ce se va transmite la Favorit TV, tot de Sărbătorile de la finele acestui an. Aici, fostul preot a înregistrat alături de Irina Loghin şi Mioara Velicu. La filmări, Pomohaci a cântat câteva melodii şi a dansat alături de colegii săi. Aceştia l-au regăsit oarecum împăcat cu situaţia pe care o are în clipa de faţă, după ce conducerea bisericii l-a caterisit şi este anchetat de procurori pentru racolare de minori. Scandalul sexual fără precedent, în care a fost implicat Cristian Pomohaci a zguduit lumea Bisericii Ortodoxe din România în luna iunie, când a ieşit la iveală o înregistrare în care îi face avansuri unui tânăr de 17 ani.

2-3-bd-foto-4.jpg

Fostul preot s-a simțit în largul lui la filmări

 

Din aceasta reiese că preotul Pomohaci vorbeşte cu un tânăr căruia îi spune că este “prea sensibil”, că este “un bărbat frumos” şi îi cere să îi arate organul sexual pe care îl denumeşte “ciocan”, dar totodată îi propune să întreţină relaţii sexuale cu promisiunea că va fi “remunerat” pentru asta. Cântăreţul are la activ un lung şir de scandaluri, în urma cărora a ieşit de fiecare dată basma curată, însă acum el riscă să facă puşcărie.

A avut mai multe abateri în biserică

2-3-bd-foto-5-2coloane.jpg

Pomohaci nu mai are voie să îmbrace haina preoțească

 

Pomohaci a mai avut în trecut şi alte abateri, dar a fost iertat, oferindu-i-se însă atunci o şansă pentru a se îndrepta. A fost acuzat şi de practici neacceptate de Biserica Ortodoxă precum exorcizarea, iar în 2013 preotul a primit canon să meargă o perioadă la Mânăstirea Afteia pentru a se căi pentru faptele sale.

La acea dată, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia i-a dat o pedeapsă religioasă preotului şi un ultim avertisment, fiind totodată pus să aleagă între preoţie şi apariţiile în showbiz. Cântăreţul-preot a fost caterisit pe 27 iulie 2017, prin decizia Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, după ce a fost acuzat că ar fi racolat un minor în scopuri sexuale.

 

 
 
Loading...