Când o vezi pe Corina Caragea, primul lucru care îți atrage atenția, parcă hipnotizant, este părul ei negru, lung, lucios și sănătos. Te întrebi cum îl îngrijește, cu ce îl spală. Ei bine, prezentatoarea știrilor sportive de la PRO TV a decis să lămurească o dată pentru totdeauna misterul și a răspuns, într-o postare video, la toate întrebările. De asemenea, într-un interviu exclusiv pentru Click!, a povestit care e trucul care o ajută să-și mențină silueta.


„Cum îți îngrijești părul?” – întrebarea pe care Corina Caragea o primește cel mai des

„Ai meșe?”, „părul tău e adevărat?”, „dar de ce lucește așa?”, „cu ce îl îngrijești” – sunt întrebări pe care Corina Caragea le primește obsesiv de vreo 15 ani. „Toată lumea vrea să știe același lucru – marele secret al părului meu. Mă trag de păr, îl pipăie, îl verifică. Aflați că nu am meșe, nu am perucă, este părul meu natural. Îl spăl o dată pe săptămână. Știu, sună ciudat. Dar să vă spun un lucru: nu cred că există o regulă valabilă pentru toată lumea, nu doar vizavi de păr, ci în toate. Părului meu îi merge foarte bine așa. Am acest noroc că nu se îngrașă, arată foarte bine chiar și după o săptămână”, spune Corina Caragea, într-un video postat pe canalul ei de Youtube.

Frumusețea părului i se menține, în ciuda faptului că, prin prisma meseriei, îl agresează zilnic la coafat, uscat, tapat, întins sau încrețit cu placa. „Tot ce fac este ca atunci când îl spăl, înainte de uscare, să îi aplic o protecție termică. De tuns, îl tund cam de două ori pe an. Din nou am noroc – nu se tocește, nu se subțiază la vârfuri. Vă sfătuiesc ca în locul unui păr lung, dar tocit și deshidratat, să alegeți un păr sănătos. Un alt secret este că de-a lungul timpului am refuzat să mă las pe mâna unor stiliști inventivi care m-ar fi văzut azi blondă, mâine roșcată. Am rămas fidelă acestui stil, nu am avut treceri bruște de la o tunsoare la alta, de la o culoare la alta. Altfel, l-aș fi distrus”, explică ea.

Are și ea perioade în care părul îi cade foarte mult. E conștientă că e normal: „Poate în acele perioade dorm mai puțin, mă hrănesc mai prost, duc lipsă de vitamine, sau se întâmplă când schimbăm anotimul sau când sunt mai stresată. Tot ce fac este să iau suplimente și să mă odihnesc mai bine”. Nu vine cu vreo sugestie de „șampon-minune”, căci nu există așa ceva. „Sunt foarte des întrebată cu ce șampon mă spăl, ce vopsea folosesc. Nici nu contează. Vă spun doar că pe părul meu poate să meargă ceva, pe părul vostru altceva. Sunt produse foarte căutate, scumpe, care mie nu-mi fac bine”.

Ce sport face o prezentatoare de sport

corina-caragea-bicicleta.jpg

Corina Caragea cu bicicleta
Când nu merge la sală, e cu bicicleta sau la alergat în parc

Sportul este foarte important în viața Corinei Caragea. Nu doar vorbește despre el, ci îl și practică. Îl preferă pe cel în aer liber, dar merge și la sală de trei ori pe săptămână. „Pe mine o să mă găsiți în parc cu rolele, sau alergând, ori cu bicicleta. Pe de cealaltă parte, sala e ca un al doilea job pentru mine. Spun asta pentru că nu lipsesc, mă duc disciplinat, de trei ori pe săptămână”.

S-a îngrășat 5 kg în perioada de izolare

Perioada stării de urgență, când parcurile și sălile au fost închise, și-a spus cuvântul asupra siluetei sale. „M-am îngrășat 5 kg. N-am fost niciodată genul care stă cu ochii pe cântar, dar am simțit că nu mă mai încap hainele. Asta pentru că am stat acasă și, deși nu am nicio treabă cu bucătăria, am învățat să fac o prăjitură, am mâncat floricele uitându-mă la film, nu am mai fost la sală... Am mai făcut eu sport în sufragerie, dar nu e același lucru. Dar, când s-au deschis parcurile, eram acolo prima, când s-au redeschis sălile, eram acolo prima. Am dat jos 4 din cele 5 kg”, spune ea.

corina-caragea3.jpg

Corina Caragea face sport la salteluță
Sportul face parte din viața Corinei Caragea în toate formele posibile

Secretul siluetei: 16 ore din 24 nu se atinge de mâncare

Nu a ținut niciodată diete, nu s-a înfometat și nici nu a avut, din fericire, fluctuații de greutate. Are, în schimb, secretele ei. Unul dintre ele este că nu mănâncă după orele 17-18 și lasă să treacă 16 ore între cină și micul dejun. „La mine a mers foarte bine un program în care mănânc doar în decursul a 8 ore, astfel încât să las 16 ore între ultima și prima masă. Fac asta în fiecare zi. Mi-am obișnuit corpul așa și mă simt mult mai bine seara, adorm mai bine. E greu doar în zilele în care sunt de dimineață la PRO TV, când mă trezesc la ora 4.00. Pentru a-mi respecta pauza de 16 ore, trebuie să aștept cu micul dejun până spre ora 9.00. E un coșmar”, mărturisește prezentatoarea tv.

Pe lângă asta, a redus porțiile de pâine, dulciuri, nu mai bea sucuri acidulate, nu mai mănâncă popcorn la filme. Îi plac la nebunie pastele, pizza, brânzeturile, dar le consumă cu moderație și are grijă la combinarea alimentelor în farfurie.

 
 
Loading...