A trecut peste o perioadă critică din viaţă, dar a găsit puterea să-şi revină şi să uite de boală. La trei luni de când a fost la un pas de moarte din cauza unui infarct, Cornelia Catanga revine în forţă pe scenă, la evenimente private şi în studioul de înregistrări. Pentru că nu mai are casă, interpreta de muzică lăutărească trage tare ca să-şi plătească chiria şi să se descurce cu banii.


Catanga revine în forţă! În sfârşit a răsărit soarele şi pentru Cornelia Catanga (61 ani). La aproape 3 luni de când interpreta a făcut infarct, aceasta revine pe piaţa muzicală cu o colaborare inedită cu solista Diana Matei. Interpreta de muzică lăutărească şi-a revenit complet şi este mai în formă ca oricând. ”Melodia «Leliţo, fa» o ştiu de la bunica mea. Ea o cânta pe vremea când eu aveam doar 11 ani. La 13 ani eu am venit în Bucureşti şi Romica Puceanu m-a auzit cum o cânt şi a înregistrat-o. Mai târziu am înregistrat şi eu această piesă pe un album. Acum am înregistrat melodia cu Diana Matei în studioul Electrecord, într-un stil modern, cu totul aparte. Este o surpriză muzicală care se pretează şi pentru cluburi. Pe Diana am cunoscut-o la evenimente. Am plăcut-o din prima clipă. Pe lângă piesele de petrecere, nu ştiam că ea cântă şi muzică uşoară şi i-a venit ca o mănuşă această melodie, căreia noi i-am dat o cu totul altă interpretare. Eu nu merg la posturile tv să cânt altceva decât ceea ce mă reprezintă cel mai bine, nu că nu aş putea să le fac bine, pentru că am un profesor în casă, pe Mitică (soţul artistei - n.r.). Sunt foarte bucuroasă şi fericită că mi-a scos-o Dumnezeu în cale pe Diana. O fată cu un bun simţ şi un caracter deosebit”, ne spune Catanga. 

2-3-neatza-3.jpg

Catanga și Diana Matei, în studioul Electrecord, la ideea impresarului Lucian Ionescu

De când şi-a revenit, Catanga are mai multe angajamente la spectacole şi la nunţi, iar cu Revelionul se află în negocieri. Interpreta de muzică lăutărească a suferit un infarct în luna iulie a acestui an, pe fondul unor supărări. Medicii au operat-o şi i-au montat un stent. Cornelia Catanga n-a mai suportat situaţia în care se află ea şi soţul ei, Aurel Pădureanu: au pierdut o casă, pe care le-a luat-o banca, întrucât nu au mai putut să plătească ratele.

2-3-neatza-2.jpg

Cornelia Catanga se simte mult mai bine

Astăzi, ea şi soţul ei sunt nevoiţi să stea într-un apartament cu chirie, iar artista trage tare să-şi plătească dările. În urmă cu 14 ani, Cornelia Catanga şi Aurel Pădureanu au făcut un împrumut de 90.000 de euro, cu scopul de a-şi renova vila. Problemele lor legate de casă au început în anul 2014, când nu au mai achitat ratele la bancă, iar în scurt timp au fost executaţi silit.

2-3-neatza-4.jpg

Catanga a trecut printr-o mare cumpănă în iulie. Fiul ei, Alex, i-a fost alături

După ce a rămas pe drumuri, fiind nevoită să părăsească vila din Chitila, în care locuia alături de soţul ei, Aurel Pădureanu, şi de fiul lor, Alexandru, artista a intrat în depresie. Cornelia Catanga are din copilărie probleme de sănătate, fiind diagnosticată cu retinopatie pigmentară, şi a fost operată de trei ori la ochi. În ultimii ani, ea a stat foarte mult prin spitale. În 2018 a fost internată de urgenţă la Spitalul de oftalmologie Bucureşti. Acum lucrurile par că s-au aşezat şi ea se simte mult mai bine şi, mai ales, gata să o ia de la capăt cu toate.

Şi Leo Iorga cântă pentru banii de tratament

Leo Iorga (54 de ani) se luptă din 2011 cu diverse forme de cancer și a supraviețuit miraculos după operații dificile și tot felul de tratamente revoluționare. La prima operație, suferită în 2011, medicii i-au extirpat o tumoare canceroasă la plămâni. Problemele au recidivat în 2015, la cap. Cancerul i-a revenit la plămâni și artistul a urmat anul acesta un tratament în Germania. Terapia costă zeci de mii de euro, iar artistul nu își poate permite să renunțe la concerte nici când se simte rău. De aceea în ultimii ani a cântat pe scenă de pe un scăunel. Din iulie, până la concertul aniversar de 40 de ani al trupei Compact din septembrie, Leo nu a mai apărut pe scenă. 

Loading...