În bucătărie se cam face militărie. Chef Florin Dumitrescu, jurat la „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” (Antena 1) a fost educat în acest spirit încă de când a pornit în acest domeniu. De-aia şi el a ajuns un „dur”.


Se întâmpla pe când avea 14 ani şi jumătate şi a intrat pentru prima dată într-o bucătărie profesionistă. „Le-am spus că am 17 ca să poată să mă angajeze. Primul an am spălat faianţa, curăţam legume, iar singurul fel de mâncare pe care îmi era permis să îl fac era piureul de cartofi. În fiecare zi îl făceam altfel şi cred că în total am făcut 350 de feluri diferite. Dacă unul nu era bun şi într-o zi nu se mânca, eram pus, ca pedeapsă, să mănânc eu tot ce rămânea. O altă pedeapsă era să curăţ toată bucătăria”, a povestit Florin Dumitrescu în această dimineaţă, în cadrul unui eveniment Nescafe ce a implicat rolul „măsurii” în alimentaţie.

Recunoaşte că e dependent de...

Dacă îl ştiţi dur la televizor, ei bine cam la fel e şi în viaţa de zi cu zi. Dimineaţa, însă, nu e recomandat să îl supăraţi. Până nu îşi bea cafeaua, nu poţi discuta cu el. „Da, recunosc. Sunt Florin şi sunt dependent de cafea. Dimineaţa nu sunt deloc prietenos până nu beau vreo două-trei cafele. După a doua deja mă simt mai bine şi pot să zâmbesc”, a declarat juratul.

„Nu e uşor să guşti din 60 de farfurii într-o singură zi!”

Îi invidiaţi pe juraţii din emisiunile culinare care gustă din toate bunătăţile acelea apetisante făcute de concurenţi? Staţi puţin, că nu e atât de uşor. Stomacul, asaltat de toate combinaţiile posibile de alimente, se poate „revolta” la un moment dat. „Eu am un stomac destul de rezistent, în general. Degustam şi din 60 de farfurii în decurs de două ore. La care adăugam multă apă, între preparate. Singura mea intoleranţă e la lactate. Dar, de dragul artei, fac şi sacrificii. Am câteodată probleme de sănătate, dar asta e”, a mai spus juratul de la Antena 1.

 
 
Loading...