Răcit-cobză, Dan Helciug, solistul de la „Spitalul de urgenţă”, s-a ţinut de promisiune şi a venit azi, 31 ianuarie, în emisiunea Click! TV Live, difuzată pe pagina de Facebook a site-ului www.click.ro. Ne-a surprins cu poveştile lui, dar şi cu masca de protecţie modernă, pe care o poartă, mai mult, pentru a nu inhala noxele din Bucureşti.


Dan Helciug ne-a spus că o rinită supărătoare îl obligă să poarte des masca. „E o măsură de protecţie, ies cu masca când creşte nivelul de stres. De când o am, rinita mea s-a mai domolit. O port pentru protecţie, dar cel mai tare mă tem de poluare, cea care mi-a şi declanşat rinita alergică. Poluarea excesivă provoacă boli alergice. Masca mea e mai bună decât un fular. Sunt un pic ciudat, dar m-am obişnuit. Trebuie să mă protejez. Şi nu sunt Carla’s Dreams. Sunt Masca’s (râde). În timpul zilei e bine să porţi masca în centrul Bucureştiului, în autobuz, în metrou”, a povestit el la Click! TV Live.

Dan Helciug ne-a dezvăluit şi cum trece de la meseria de solist, la cea de actor. „Joc, sunt actor la bază. Am şcoala de muzică, de teatru, de psihologie. Joc într-un teatru  independent, fac Cabaret musical şi avem spectacole prin toată ţara. De doi ani am dat drumul unui proiect «My Queen», by Dan Helciug. Tribut pentru Queen. Aduc un omagiu cântând pentru Freddie Mercury . Vom avea concert pe 3 mai la Hard Rock Cafe. Pregătim piese mai puţin cunoscute, dar extrem de complexe. Pe 24 februarie, de Dragoberte, cânt în Club Quantic. Informaţiile se găsesc pe pagina mea de Facebook”, povesteşte Dan. Şi tot el a rememorat şi perioada în care făcea furori în discoteci cu piesele cool. “Cât despre cum am ieşit în evidenţă.... am rupt gura târgului cu «Un meduz şi o meduză», cu trupa Parlament. Au trecut 20 şi ceva de ani. Anul acesta fac 20 de ani cu Spitalul de Urgenţă. Fac totul cu pasiune, „Spitalul...” este un proiect special. Nu sunt un tip monden dar la începutul săptămânii am fost la deschiderea unui hotel celebru dar şi la Cafeneaua Actorilor din Tineretului, la aniversarea specială a unui bun prieten”, a mai povestit Dan Helciug.   

 
 
Loading...