Fermecătoarea actriţă Emilia Popescu a revenit pe micile ecrane cu rolul din serialul “Ai noştri”, de la Pro TV, şi joacă și în mai multe piese de teatru. Discretă cu viața personală, actrița preferă să vorbească mai mult despre carieră și despre persoanele care au influențat-o în meserie. Una dintre acestea a fost Olga Tudorache.


După ce a jucat în “Popeştii” şi apoi a fost jurată în emisiunea “Dansez pentru tine” (sezoanele 2-14), de la Pro TV, Emilia Popescu (51 de ani) a revenit anul acesta la acelaşi post de televiziune, cu un rol în serialul “Ai noştri”. „Cariera mi-au influenţat-o Florian Pittiş şi doamna Olga Tudorache, iar în viaţă am moştenit firea tatălui meu. Un bun simţ şi un simţ al măsurii, pe care le consider extrem de importante atât în viaţă, cât şi în carieră. Acest simţ moştenit de la el îmi călăuzeşte viaţa, însă nu în iubire. Acolo nu am simţul măsurii şi nici nu trebuie să existe. În iubire sunt exagerată şi cred că aşa e bine. Nu am măsură”, a declarat Emilia Popescu pentru publicația online life.ro. Emilia a fost întrebată ce a “furat” de la Olga Tudorache, cea care i-a fost şi profesoară.

emilia_popescu_stefan_banica.jpg

emilia popescu, stefan banica jr
Emilia Popescu și Ștefan Bănică Jr. colaborează de 30 de ani
foto: arhivă personală

“Am învăţat că actoria înseamnă gând şi că atâta vreme cât eşti autentic, nu minţi, trebuie să te bucuri de absolut tot ce faci. Doamna Olga Tudorache rămâne în istoria culturii române prin faptul că a fost o mare tragediană, a jucat mult dramă şi tragedie, ea dorindu-şi enorm să facă numai comedie. Ţin minte că îmi spunea când eram tânără şi făceam show-urile la televiziune cu Ştefan Bănică: <Este atât de frumos ce faceţi, e atât de bine>, pentru că noi făceam lucrurile la un nivel profesionist. Îmi repeta mereu: <Bucură-te de ce faci!>. Noi aveam în perioada respectivă mici dificultăţi, ne loveam de nişte prejudecăţi în teatru din cauza show-urilor pe care le făceam la televiziune, iar eu am suferit mult din pricina asta. Doamna Olga întotdeauna mă încuraja: ”E foarte bine, Emilia! Fă de toate, fă la fel de bine tot!”, îmi spunea. Pentru mine a contat enorm asta, fiind stundenta ei îmi doream întotdeauna ca dânsa să fie mulţumită. Mi-a văzut spectacolele, a stat în sală, am tremurat când dânsa era în sală şi m-am bucurat. Pentru mine, averea mea este faptul că am fost studenta ei şi fiecare laudă, fiecare cuvânt de apreciere din partea ei a fost un premiu”, a povestit Emilia Popescu. În 9 octombrie, Olga Tudorache a suferit un AVC şi a fost internată la Spitalul Elias iar de joi, 12 octombrie, starea sa de sănătate s-a înrăutăţit şi actriţa a fost transferată la Terapie Intensivă. S-a stins în noaptea de 17 spre 18 octombrie.

19105874_780534585461585_1786517560377729489_n.jpg

Emilia Popescu, iubiri, mentorm dezvaluiri, Ion Bogdan Stefanescu, Eusebiu Stefanescu, Stefan Banica, Olga Tudorache, divort
Ion Bogdan Ștefănescu, fostul soț al Emiliei
foto: arhivă personală

A divorţat în 2009

Actriţa Emilia Popescu a fost căsătorită cu Ion Bogdan Ştefănescu, flautist la Filarmonică, fiul actorului Eusebiu Ştefănescu. Cei doi au împreună o fiică, Maria, studentă la UNARTE (design vestimentar), actriţa și fiica ei ieşind de multe ori împreună la evenimente sau piese de teatru. Emilia Popescu și Ion Bogdan Ștefănescu au divorţat în secret, în 2009, iar un an mai târziu s-au întâlnit la tribunal, pentru pensia alimentară a copilei, la acea vreme minoră.

Loading...