Numele Ronei Hartner a fost pe buzele fiecărui român în anii '90, atunci când Corneliu Vadim Tudor acuza că fostul președinte Emil Constantinescu, atunci în funcție, a avut cu actrița o relație extraconjugală.


Cu 3 ani înainte de acest episod, actrița ajunsese la capătul puterilor din cauza unei relații eșuate și și-a amintit, recent, într-o emisiune moderată de Ileana Marciuc, momentele traumatizante prin care a trecut la acea vreme. 

„Întorsătura mea de destin a fost în anul 1996, când am avut cel mai groaznic an din viaţa mea. În acest an mi s-a parut efectiv că eram încarcerată între 1000 de uşi închise, crezusem într-o dragoste perfectă care a durat şapte ani şi s-a oprit brusc. Trebuia să se termine cu o căsnicie şi s-a ales praful. Terminasem facultatea de teatru şi intrasem la mai multe spectacole, inclusiv la teatrul Odeon, în distribuţia spectacolului „Opera de trei parale” iar la premieră mi-au zis că sunt prea bună şi m-au dat afară din distribuţie. Am avut o tentativă de sinucidere şi tatăl meu m-a salvat. Nu ştiu cum, dar în loc de a ajunge tata la Biserică, a ajuns la şcoală, la facultate, într-o cameră unde nu era clasă, nu se ţineau ore şi eu eram acolo şi încercam să mă sinucid. Am lucrat opt luni la un spectacol cu care trebuia să-mi dau licenţa şi ... nu am mai ştiut ce fac. Acela era momentul în care era să fac ceva ireparabil”, i-a povestit Rona Hartner Iulianei Marciuc la emisiune „Destine ca-n filme”.

Cum a înscenat Vadim Tudor idila dintre Rona Hartner și fostul preşedinte. Vadim îi promisese că o va face mare actriță

Inspirat de scandalul Bill Clinton - Monica Levinski, Tribunul a lăsat senzația că deține un jurnal cu toate picanteriile unei presupuse relații amoroase dintre Constantinescu și Rona Hartner. Totul se întâmpla în anul 1999, an premergător alegerilor prezidențiale din anul 2000. 
„Tocmai avusesem mare succes cu un film în Franţa şi secretarul lui Corneliu Vadim Tudor mi-a propus să mă facă vedetă în România (...) Iar pe 8 ianuarie 1999 am aflat de la televizor că scrisesem un jurnal intim, în care spuneam că sunt amanta preşedintelui. Bineînţeles, jurnalul era inventat", a povestit actriţa în revista „The One", la 11 ani de la acel episod. 

 
 
Loading...