Dragoş Dolănescu este în plină ascensiune politică în Costa Rica, ţara mamei sale. Fiul regretatului Ion Dolănescu a fost recent în centrul atenţiei după ce a apărut la o întâlnire politică cu o mască atipică. Jurnaliştii l-au comparat cu Hannibal Lecter, considerând că masca lui seamănă cu cea purtată de actorul Anthony Hopkins în celebrul film ”Tăcerea mieilor”.


Dragoş Dolănescu (45 ani) e de ceva vreme în atenţia jurnaliştilor, ca politician în Costa Rica, unde e deputat din anul 2018. De curând, el a fost ales la Miami, secretarul general al unei organizaţii politice din ţările latine.

S-a remarcat după ce l-a criticat în mai multe rânduri pe preşedintele în funcţie, Carlos Alvarado Quesada. S-a implicat în mai multe campanii caritabile şi a criticat acţiunile de corupţie ale politicienilor şi înainte, dar şi după ce a fost ales deputat. Cum nu l-a iertat nici pe preşedintele ţării, jurnaliştii costaricani au considerat că Dragoş Dolănescu, pur şi simplu ”muşcă în carne vie”. 

img-20210211-wa0022.jpg

Ziarele au tratat pe larg subiectul

Dragoș Dolănescu: «Am primit-o cadou»

Recent însă, Dragoş a devenit subiect de discuţie din cauza măştii alese. Politicianul a fost asemănat cu celebrul ”Hannibal”, personajul din filmul lansat acum 20 de ani. Masca neagră, pe care a primit-o în dar şi o poartă în Parlamentul din Costa Rica, aduce cu ”botniţa” purtată de ”Hannibal”, în celebra peliculă. Jurnaliștii au titrat: "Deputatul Dragoș Dolănescu ne-a lăsat cu gura căscată", "Domnule, e pandemie, nu show erotic BDSM", "Cele 50 de umbre ale lui Dragoș", aluzie la pelicula "Cincizeci de umbre ale lui Grey".

456789.jpg

Jurnaliştii l-au asemănat cu celebrul personaj de film Hanibal Lecter

”Masca am primit-o cadou, s-a făcut şi un reportaj cu mine despre acest subiect într-o publicaţie din Costa Rica. Jurnaliştii simpatizanţi ai preşedintelui nostru au considerat că am fost dur şi m-au asemănat cu Hannibal”, ne-a declarat Dragoş Dolănescu. Anterior, el îl taxase pe preşedinte pe tema unui scandal legat de protecţia datelor personale. ”Încă nu primim explicaţii de la preşedinte de ce datele personale ale Costa Rica erau necesare pentru ca guvernul său să facă ordine publică”, a explicat Dolănescu.

Fiul cel mic al lui Ion Dolănescu a studiat în România şi Spania, dar s-a întors în Costa Rica. Nu a moştenit talentul artistic al tatălui său, dar a moştenit spiritul civic şi politic, fiind deja o voce binecunoscută în ţările latine, pentru interpelările pe care le face în parlament şi în presă. E căsătorit cu Melissa, de profesie jurist, şi are trei copii, Maria de Jesus (23 ani), Ion (16 ani) şi Darius (11 ani), ultimul cu soţia lui.

 

 
 
Loading...