Familia şi apropiaţii regretatei interprete de muzică populară Ileana Ciuculete au început pregătirile pentru parastasul de trei ani. Însă înaintea ei va fi pomenit Cornel Galeş, soţul artistei, care s-a stins dramatic într-un accident produs acum trei luni, în Spania. Click! a aflat cine se va ocupa de cele două pomeni.


Pe 14 martie se împlinesc trei ani de când Ileana Ciuculete s-a stins pe patul de spital, la 64 de ani, din cauza unei ciroze galopante. Pe 30 noiembrie 2019, văduvul Cornel Galeş şi-a pierdut viaţa la 59 de ani, în Spania, după ce a scăpat maşina de sub control. Bărbatul nu a purtat centura de siguranţă şi în urma impactului, a murit pe loc. La sfârşitul lui februarie, se împlinesc trei luni. Pomană pentru Ileana Ciuculete vor face familia artistei şi „naşa” Doina Belu, iar pentru Cornel Galeş, fosta lui iubită, Viviana Măntoiu.

Pentru parastasul lui Cornel Galeş, Viviana Măntoiu va apela, ca de obicei, la o firmă care va pregăti atât coliva, cât şi nişte pachete cu alimente. De pomana de trei ani a Ilenei Ciuculete se va ocupa „naşa” Doina Belu, cea care a organizat şi până acum, ori de câte ori a fost „Ziua morţilor”. Nici Viviana Măntoiu, nici Doina Belu nu au stabilit deocamdată datele pentru cele două parastase, chiar dacă iniţial şi-au dorit ca acestea să aibă loc în aceeaşi zi.

Pentru că pe 24 februarie începe Postul Mare al Paştelui, e posibil ca Viviana să facă parastasul de trei luni pentru Cornel Galeş înainte de această dată, la Bucureşti. În schimb, parastasul Ilenei Ciuculete va avea loc în preajma zilei de 14 martie, când se vor comemora trei ani de la moartea artistei. „Încă nu am stabilit în ce zile vom face pomenile, trebuie să mă pun de acord cu Viviana. Sigur că ne dorim să le facem pe amândouă într-o zi în care să fie dezlegare la peşte, dar în Postul Paştelui sunt puţine astfel de zile”, ne-a spus „naşa” Doina Belu care va merge la biserică şi va da de pomană, aşa cum a făcut de fiecare dată pentru prietena ei Ileana Ciuculete. „Voi face la fel şi pentru Cornel. Pe 22 februarie sunt Moşii de Iarnă şi fac colivă. Merg să-i pomenesc la biserică pe amândoi. Sunt sigură că şi băieţii ei, Mugurel şi Cristian, îi vor face parastas Ilenei acolo la ei, la Craiova. Mugurel mi-a spus că ei vin pe 13 martie la cimitir (la Străuleşti – n.r.) la Ileana”, ne-a mai spus Doina Belu.

Chiar dacă nu a mai apucat să le fie martoră la biserică la aniversarea a 25 de ani de căsătorie, Doina Belu era considerată de Ileana şi de Cornel„naşa” lor. Doina Belu le-a fost prietenă apropiată şi a jucat un rol important în viaţa lor. După moartea Ilenei Ciuculete, Cornel Galeş a vândut vila din Capitală şi a locuit aproape şapte luni la familia Belu, în Voluntari. Între timp, a cumpărat un apartament de lux într-un complex rezidenţial de lângă Bucureşti, unde a adus numeroase lucruri de-ale solistei. Însă la „naşa” Doina Belu au mai rămăs câteva lucruri ale lui Cornel Galeş, printre care câteva costume, pe care le-a dat de pomană.

Băieţii Ilenei Ciuculete, Mugurel şi Cristian Sfetcu, dar şi fratele ei, Aurel Ciuculete, de la Craiova, vor face parastas de trei ani pentru artistă. Încă cu o zi înainte vor veni la cavoul din Cimitirul Străuleşti, pentru a o comemora. „Vom face parastas chiar pe 14 martie, când a murit mămica, iar pe 13 martie vom veni la Bucureşti să o omagiem şi la cimitir. Am invitat-o şi pe doamna Belu, apoi, în aceeaşi zi, vom fi prezenţi la o emisiune tv care se va face în memoria ei”, ne-a spus Mugurel Sfetcu.

Cornel Galeş s-a războit pe avere cu băieţii Ilenei Ciuculete

central-ileana-ciuculete-cornel-gales-fiii-artistei.jpg

În 2016, Ileana Ciuculete a petrecut ultimul Crăciun alături de Cornel Galeş şi de fiii ei

Văduvul Cornel Galeş a lăsat în urmă o situaţie extrem de încurcată. Avea două procese pe rol cu băieţii din prima căsătorie ai Ilenei Ciuculete, Mugurel şi Cristian Sfetcu, pentru moştenire. La două luni şi jumătate de când Cornel Galeş a murit, numele lui apărea în continuare în procesul de la Judecătoria din Craiova, care va avea un nou termen. În acest dosar, Galeş şi băieţii Ilenei Ciuculete se judecau pentru o casă. În procesul de la Bucureşti, cei trei se judecau pentru averea cântăreţei. Instanţa a decis ca Galeş să le dea băieţilor câte 34.000 de euro din vânzarea vilei artistei şi câte 6.000 de lei, cotă-parte din drepturile de autor. Văduvul a făcut însă apel. Acum, fata lui Galeş, Claudia Stroe, e citată la ambele procese. Din cauza relaţiilor tensionate pe care Galeş le-a avut cu familia lui, fiica şi fratele lui nu au mai vrut să audă de el şi nu l-au condus nici măcar pe ultimul drum. Totuşi, fata lui a venit la priveghi.

 
 
Loading...