Actorul și prezentatorul tv Florin Busuioc a fost transferat în cursul zilei de miercuri la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare "Prof.Dr. C.C. Iliescu" din cadrul Spitalului Fundeni din București, după ce a fost a suferit un infarct și a fost operat la Craiova.


Florin Busuioc a fost adus la București cu un elicopter SMURD după ce a fost operat de urgență marți seară la Craiova. Actorul a suferit un infarct pe scena Filarmonicii Oltenia și a fost transportat la Spitalul de Urgență din localitate după ce a fost resuscitat de medicii de pe o ambluanță SMURD. Deși s-a dorit transferul lui încă din seara de marți, acest lucru nu a fost posibil din cauza condițiilor meteo.

"Tocmai acum a decolat elicopterul SMURD Craiova cu pacientul către Institutul C.C. Iliescu din Bucuresti, institut care de altfel a dat avizul pozitiv pentru transfer, în cursul nopții precedente, însă condițiile meteo nefavorabile au făcut imposibilă transferarea lui pe cale aeriană", a spus Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Craiova, citată de Agerpres.

Florin Busuioc, operat de doi medici tineri, după ce șeful secției nu a răspuns la telefon

Ministrul Sănătății a lămurit lucrurile în cazul echipei care l-a operat pe Florin Busuioc la Spitalul de Urgență Craiova marți seara. „Am fost în legătura cu cei din Craiova până aseară târziu. El (Florin Busuioc n.r.) nu a fost stentat de către un medic rezident. Medicul rezident a făcut parte din echipa, a asistat la această procedură, dar stentul a fost pus de un medic primar. A mai asistat un medic cu competențe europene. Echipa a fost pregătită. Operația a avut loc la spitalul județean, în compartimentul de cardiologie intervențională, unde i s-a montat un stent. În cadrul spitalului județean de urgență există acea clinică de cardiologie cu zona de cardiologie intervențională. Acolo a fost stentat Florin Busuoic”, a explicat ministrul sănătății Sorina Pintea într-o intervenție la Digi 24.

 

Citește și:

Colegii de la PRO TV se roagă pentru Busu: ”Hai, Busule, hai!”

Ce frumoasă este Liliana, soţia lui Florin Busuioc. Detalii despre viaţa de familie a lui Busu

Loading...