Florin Piersic trece printr-o perioadă extrem de dificilă. Marele actor a ajuns de urgenţă la spital, cu probleme de sănătate. Se pare că acesta acuză dureri la un picior.


Florin Piersic (83 de ani) a ajuns de urgenţă la o clinică din Bucureşti, conform spynews.ro. Potrivit sursei citate, actorul se deplasa greu şi ar fi acuzat dureri la piciorul drept. Florin Piersic, însoţit Rodica, mâna lui dreaptă, ar fi ajuns la o clinică privată pentru a face investigaţii suplimentare.

Acesta a refuzat să aștepte pe holurile clinicii, pentru a nu fi recunoscut, și a stat în mașină până când medicul i-a telefonat că poate intra.

Florin Piersic s-a ridicat cu greu de pe scaun şi și-a târât piciorul drept, mai scrie sursa citată. Femeia care l-a însoțit le-ar fi cerut celor de clinica privată că "nu trebuie să răsufle nimic în presă" şi că, "dacă se află ceva, să spuneţi că maestrul a venit pentru puţină terapie".

La plecare, celebrul actor avea mai multe documente medicale şi un plic ce conţinea, probabil, o radiografie.

Florin Piersic a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”.

A fost decorat la 30 mai 2002 cu Ordinul naţional Steaua României în grad de Cavaler, alături de alţi actori, „pentru prestigioasa cariera artistică şi talentul deosebit prin care au dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

14-3-col-piersic.jpg

Florin Piersic și Medeea Marinescu, în piesa "Străini în noapte"

Florin Piersic nu vrea să vorbească despre problemele lui de sănătate

Marele actor doreşte să-şi păstreze imaginea de bărbat puternic, aşa că niciodată nu a dorit să vorbească despre problemele de sănătate care l-au mai supărat, din când în când. Anul trecut, invitat în emisiunea Alessandrei Stoicescu, de la Antena 3, Florin Piersic s-a arătat nemulțumit de faptul că oamenii caută întâi veștile rele despre marii oameni de cultură. „De ce caută lumea tot timpul ca artiștii ăștia care au fost și care au făcut ceva pentru publicul pe care-l iubim, îl adorăm, de ce vor tot timpul să-l omoare, să afle o veste proastă despre el? Că ăla-i bolnav, că ăla-i în spital...pentru ce? Mi se spune: «Chiar iei un pumn de medicamente?» Eu, medicamente nu iau niciodată. Aș spune eu ce iau, dar mai bine să nu știe doamnele...Sunt sănătos și din cauza asta mă indispune când aud că altcineva e bolnav sau a murit...”, a mărturisit Florin Piersic.

 
 
Loading...