Gigi Becali s-a săturat să stea prin străini când se duce pe litoral, aşa că a început construcţia unei locuinţe în zonă. Foarte aproape de Academia lui Gică Hagi, la Palazu Mare, a început turnarea fundaţiei unei vile cu un etaj şi cu piscină exterioară, acolo unde patronul FCSB e decis să-şi petreacă verile.


Chiar dacă lucrările au început în urmă cu mai puţin de o lună (mai precis la 18 iunie, conform autorizaţiei de construcţie), deja fundaţia este aproape gata, semn că dacă se va lucra în acelaşi ritm, atunci în vara viitoare familia Becali îşi va putea petrece primul concediu în noua casă de vacanţă. Totuşi, pentru a nu risca nimic, autorizaţia de construcţie expiră abia în vara anului 2021, aşa că este timp mai mult decât suficient pentru a pune lucrurile la punct şi a respecta şi legea. După ce se va muta acolo, lui Becali şi membrilor familiei sale nu le va lua mai mult de 10 minute să ajungă pe plaja din Mamaia, distanţa dintre viitoarea locuinţă - situată în apropierea lacului Siutghiol - şi staţiune fiind de mai puţin de 10 kilometri.

1-5col.jpg

casa gigi becali
Gigi Becali își face vilă foarte aproape de Academia lui Gică Hagi, la Palazu Mare
foto: Mihai Ionescu

Interesant este că terenul pe care Gigi Becali îşi construieşte această casă este situat foarte aproape de Academia lui Gică Hagi, acolo unde se pregătesc cei 180 de juniori din care ”Regele” va scoate viitoarele staruri ale fotbalului românesc. Astfel, dacă va dori, patronul FCSB va putea arunca un ochi şi în ograda naşului său şi ar putea încerca să transfere câţiva jucători încă dinainte de a deveni cunoscuţi. De altfel, el a şi recunoscut că de acum nu va mai cumpăra fotbalişti ”la număr”, ci doar după calitatea lor, iar la Ovidiu sunt adunaţi cam cei mai buni copii din ţară.

Până când îşi va vedea construcţia gata, omul de afaceri va continua să locuiască în vacanţele de la mare într-unul dintre cele trei apartamente dintr-un complex rezidenţial de lux din Mamaia, Caelia, cumpărate în urmă cu trei ani, în 2016, de la un apropiat al său, Viorel Păunescu. De fapt, patronul FCSB locuieşte doar într-unul dintre apartamente, celelalte două fiind cadouri pentru fiicele sale, Alexandra şi Teodora. Pe toate trei apartamentele a plătit, conform fanatik.ro, suma de 1,5 milioane de euro. 

Înaintea apariţiei acelui complex, Gigi Becali stătea într-unul dintre cele mai exclusiviste hoteluri din staţiune şi constituia mereu deliciul turiştilor. De fapt, fiecare apariţie a lui pe plajă era o adevărată baie de mulţime, pentru că toată lumea voia să facă fotografii cu el, să-i dea un sfat despre cum să conducă echipa sau pe cine să mai transfere, sau să-l provoace la o partidă de table.

Are un «palat» în București, dar locuiește în Pipera

Gigi Becali stă în București, acolo unde are două locuințe. Cel mai cunoscut este ”Palatul” din Aleea Alexandru, acolo unde latifundiarul și-a amenajat ”biroul” și în care organizează conferințele de presă ale FCSB. Fostă proprietate a industriașului Max Auschnitt, vila, care este copia fidelă a Hotelului Biron, actualul Muzeu Rodin din Paris, a fost, după naționalizare, reședința prim-ministrului Petru Groza. Retrocedată după Revoluție moștenitorilor lui Max Auschnitt, imensa vilă a fost vândută de aceștia lui Gigi Becali în 2006. El a plătit pe ea 7 milioane de euro, iar în renovare a mai investit alți 1,5 milioane de dolari. Totuși, patronul FCSB nu locuiește acolo, ci în Pipera, acolo unde a construit o vilă cu trei etaje. Cum suprafața domeniului e de 25.000 de metri pătrați, a fost loc destul pentru amenajarea unei piscine, dar și a unui teren de tenis și a mai multor foișoare.

Echipa FCSB valorează 30,5 milioane de euro

Gigi Becali a devenit cunoscut în România după ce a devenit patronul Stelei. Între timp, a pierdut și numele și sigla, așa că și-a rebotezat formația FCSB și ea pare a fi principala sa afacere. Mereu în căutarea titlului, omul de afaceri i-a strâns sub culorile formației sale pe cei mai valoroși jucători din Liga 1. Astfel, valoarea totală a lotului este acum, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, de 30,5 milioane de euro. El are în componență 11 jucători cu o valoare de peste un milion de euro, cei mai bine cotați fiind Dennis Man (5,5 milioane de euro), Florinel Coman (3,5 milioane de euro) și Florin Tănase (3 milioane de euro). Totuși, latifundiarul e decis să nu vândă pe nimeni dacă nu primește o ofertă de cel puțin de 20 de milioane de euro pe un jucător.

Citește și:

Ce bine o duce «Tata Puiu» de când s-a lăsat de fotbal: super vilă, bolid nou și afaceri cu terenuri

Ce palate au vedetele pe malul Lacului Snagov

 

 

Loading...