Declarațiile recente ale Liei Olugța Vasilescu, ministrul Muncii, au revoltat mamele din toată țara. Aceasta a vorbit despre indemnizațiile de creștere a copilului, despre care a spus că „puteau să nu o mai dea deloc” și că „nimeni din România nu contribuie vreodată pentru ele”.


Una dintre femeile care s-au scandalizat la auzul acestor explicații a fost graviduța Gabriela Cristea, care i-a transmis un mesaj acid Olguței, pe pagina personală de Facebook.

„Dragă Olguța, te rog frumos să nu ne mai faci proști pe față. Noi te respectăm, așteptăm și de la tine respect. În Germania TOATE mamele primesc 1.800 de euro, indiferent dacă au cotizat sau nu la stat și după 45 de zile de la naștere au voie să lucreze 4 ore/zi sau pot lucra de acasă. În România, dacă ai venituri, îți iei adio de la indemnizația de creștere a copilului. Și dacă tot vorbim despre Germania, acolo alocația pentru copil nu este de 18 euro/lună, ca în România. Așa că draga mea, hai să nu mai luăm din Germania doar ce ne convine. Și încă ceva: nu se întreabă nimeni cum stă Germania cu natalitatea și cum stă România cu natalitatea”, a scris Gabriela Cristea.

Gabriela Cristea se află în ultimul trimestru de sarcină și urmează să devină mămică în scurt timp. Ea și Tavi Clonda au încercat de mult timp să devină părinți cu ajutorul diverselor tratamente de fertilitate, însă abia anul acesta au reușit să-și îndeplinească visul. 

 
 
Loading...