Externat pe 16 iulie de la Spitalul Elias, după 27 de zile de tratament, Gabriel Cotabiţă a făcut, până azi, progrese remarcabile. Practic, este la un pas să se reintegreze în viaţa socio-profesională. Cei care îl ajută să revină în muzică sunt compozitorii Andrei Tudor şi Andrei Kerestely.


Gabriel Cotabiţă (59 de ani) are poftă de cântat. Cu doar câteva zile înainte de a fi externat de la Elias, el i-a făcut o mărturisire îmbucurătoare compozitorului Andrei Tudor, cel care îl vizitase atunci la spital împreună cu un alt coleg de breaslă, Andrei Kerestely. ”Dacă mă ajută Dumnezeu, în două-trei săptămâni sunt la tine să reimprimăm piesa”, a spus Cotabiţă. Melodia la care se referă se numeşte “Camera mansardată”, iar versurile aparţin Cristinei Trepcea. 

”Îl aştept pe Gabi la studio să o imprimăm. El are mare încredere în piesă, vrea şi un videoclip, însă casa de discuri Roton, nu. Vom vedea ce vom face mai departe”, ne-a spus Andrei Tudor. Acesta a profitat că s-a revăzut cu Gabriel Cotabiţă şi l-a ajutat pe solist să-şi reamintească şlagărele care l-au făcut celebru: “Noapte albastră”, “Prima iubire şi ultima”, “Domnişoară nu pleca”, “Trece vremea” etc.

”I-am pus muzică, am rememorat trecutul. Şi-a amintit totul, de la imprimările pieselor vechi cu el, până la versuri, fiecare detaliu. M-a impresionat ce progrese a făcut. Era în formă, făcea glume. Am vorbit despre «Voice from above», scrisă de tata (n.r. Ionel Tudor) şi cântată de el, îşi amintea cum a fost făcută piesa şi că a fost în primă audiţie la Festivalul Bucureşti în 1993”, a mai declarat Andrei Tudor pentru Click!.

Pe 8 mai, Gabriel Cotabiţă a fost găsit inconştient într-un hotel din Capitală, în stop cardio-respirator. Pe 16 iunie a fost transferat la Spitalul Elias, iar pe 16 iulie, externat. Conform unor surse, artistul nu se află acasă, ci într-un loc unde este foarte bine îngrijit.

 

 
 
Loading...