Ion Dichiseanu a adunat cele mai emoţionante momente în cea de-a doua carte autobiografică, lansată în urmă cu o săptămână. În paginile volumului de suflet, maestrul scenei româneşti a povestit despre incendiarele poveşti de dragoste, dar şi despre anii în care a îndurat foamea, în lagărul din Salzburg.


Nu stă locului o clipă, nici la 83 de ani! Ion Dichiseanu este în cea mai bună formă, aşa se face că în decurs de un an a publicat două cărţi, “Am fost rivalul regelui. Povestea mea de dragoste cu Sara Montiel”, şi “Adevărul, mai frumos decât legenda” (n.r. - preţ 34, 95 de lei), cea din urmă fiind lansată duminica trecută, la Librăria Humanitas din zona Cişmigiu. 

8-vedete-carte.jpg

Cartea costă 34, 95 lei

“Alain Delon de România” a menţionat, în paginile volumului autobiografic,  şi despre  experienţele care i-au marcat copilăria: “După o călătorie chinuitoare, am ajuns în Austria, la Salzburg. Aşa am început viaţa în lagăr. Sediul, o fabrică de bere părăsită. Pază militarizată. Mâncare la cazan şi bombardamente cât cuprinde. Ca prin minune, a venit şi ziua izbăvirii. Erau americanii. Tata ar fi primit 4.000 de mărci pe lună dacă ar fi rămas în Austria, însă el a zis: «Puteţi să-mi daţi şi 10.000.  Eu îmi iau copiii şi plec în ţara mea. Suntem un neam sentimental, incurabil, noi, Dichisenii!»”. Dar, el şi-a amintit şi de clipele de coşmar trăite în 1965, pe când juca în “Runda 6”, regizat de Vladimir Popescu-Doreanu şi care se turna la Buftea: “Mă pregăteam să fac autostopul, când, dintr-o dată, din întunericul nopţii, lângă mine apar doi ochi verzi, fosforescenţi. Era un lup hămesit. Am încremenit”, povesteşte Dichiseanu. În acele momente de groază, ca din pământ, a apărut o maşină. Erau prietenii lui de la filmări care i-au salvat viaţa. Însă, Dichiseanu a mai văzut moartea cu ochii şi în 1980, la filmările pentru “Burebista”, peliculă în care l-a interpretat pe Calopor, fiul regelui: “M-am trezit la spital, după ce am fost lovit de cal. Trei coaste rupte şi două fisurate. Când mi-a arătat radiografia cu fractura la doar trei milimetri de coloana vertebrală, medicul mi-a spus: «Maestre, aţi avut mare noroc! Puteaţi să rămâneţi toată viaţa în cărucior!».” Ion Dichiseanu a iubit cu patimă, însă nu se poate numi un norocos în dragoste. Cea mai frumoasă idilă a trăit-o alături de celebra solistă Sara Montiel, pe care a divinizat-o. Şi acum păstrează fotografiile ei, unele stând înrămate pe perete. Femeia a stat o vreme în România, însă, după ce a revenit în Spania, amorul lor a început să pălească.

Dichiseanu e topit după nepoţica lui

8-vedete-nepotica.jpg

Nepoţica lui Dichi, Anastasia, are şase luni

Ion Dichiseanu s-a îndrăgostit de solista Simona Florescu (49 de ani) pe când avea 51 de ani, iar de dragul ei actorul avea să renunţe la burlăcie. După 22 de ani de relaţie, cei doi au decis să divorţeze, dar au rămas prieteni, de dragul nepoatei lor, Anastasia Ioana, care a venit pe lume anul trecut, în septembrie: ”Eu nu vreau ca nepoata să-mi spună bunicule, ci Dichi. “Sunt fericit! N-am crezut că pot fi aşa emoţionat! Voi fi un bunic modern, nonconformist şi o să o răsfăţ cum ştiu eu”, a afirmat artistul care o copleşeşte pe micuţă cu hăinuţe şi cu jucării.

8-vedete-familie.jpg

Ion Dichiseanu şi Simona Florescu au divorţat în 2008
 
 
Loading...