Azi, 25 ianuarie, fanii și familia au aprins o lumânare pentru Ion Dolănescu, care ar fi împlinit 74 de ani. Interpretul a avut o viață de roman, a iubit cu patimă, iar inima lui a bătut mai tare pentru trei femei. În anii ‘70, Ion Dolănescu s-a cununat religios cu Maria Ciobanu, deşi fiecare dintre ei era căsătorit cu altcineva, episod menţionat în cartea „Ion Dolănescu, o viaţă de cântec!" , lansată la un an după moartea artistului, în toamna anului 2010.


Celebrul cântăreț de muzică populară s-a stins din viață la 65 de ani, în urmă cu 9 ani, din cauza unui stop cardio respirator. A fost un bărbat chipeş încă din anii de şcoală, când fetele îl curtau. I-au marcat existenţa trei femei: Iustina Băluţeanu, Maria Ciobanu şi Margarita Valenciano. Pe Iustina, care era mai mare decât el cu 20 de ani, a luat-o de nevastă pentru a pune mâna pe mult-râvnitul buletin de Bucureşti, pe Maria a iubit-o nebuneşte, iar relaţia cu Margarita, din Costa Rica, s-a încheiat de teama comuniştilor. Ultimele două femei i-au dăruit câte un băiat, Maria, pe Ionuț, iar Margarita, pe Dragoș. Artistul nu s-a ferit să povestească amănunte picante din viața sa.

4-act-1-mediafax_foto-emil_badea-dolanescu.jpg

Ionuţ Dolănescu, Maria Ciobanu și Ion Dolănescu
Foto: Mediafax

„Nu ştia nimeni că eu eram însurat, aşa că le făceam curte Mariei Ciobanu şi Irinei Loghin. Fetele de la cor m-au văzut şi m-au pârât Iustinei Băluţeanu, soţia mea". Le plăcea pe ambele şi îi era greu să facă o alegere. Decizia a luat-o după ce s-a trezit în maşină cu amândouă, în drum spre Vălenii de Munte: „Trebuia să mă hotărăsc. Să mă dau de partea uneia sau a celeilalte. Şi am ales-o pe Ciobanca", spune el în volumul amintit. Iustina era mai mare decât el, iar cu Ciobanca a făcut nuntă, deși încă era însurat: „M-am însurat cu Iustina Băluţeanu prin 1966 şi am stat până aproape de anii '70, când am făcut nunta aia de pomină cu Maria Ciobanu, dar fără divorţ, nici eu, nici ea. Eu-însurat, ea-măritată (n.r. era căsătorită cu isntrumentistul Florea Burnea). Aşa a fost să fie, aşa a fost soarta... În 1971 am făcut o nuntă cu Maria ca-n poveşti şi am găsit un preot care să ne binecuvânteze, deşi starea civilă nu era în ordine. Nunta a fost unicat în ţară. În cele din urmă, în 1972 s-a născut Ionuţ".

Mai târziu a cunoscut-o pe Margarita: „Într-o noapte plecam într-un turneu în Moldova, iar Margarita m-a căutat şi a mers cu mine. După vreo două săptămâni mi-am permis să o caut în geantă, să văd ce e cu ea. Fugise de la facultate, i-am găsit paşaportul. Când am descoperit de unde vine, mi-am spus: «Mă dau şi afară din partid, dacă se află că umblu cu o străină». Anul următor s-a mutat la Bucureşti. N-a stat cu mine, că eu mă feream".

2-3-bd-foto-3-25coloane-891551.jpg

dolanescu, dragos, ionut, avere, mostenire, judecata
Ionuţ şi Dragoş alături de tatăl lor, pe vremea când se iubeau ca fraţii

Ion Dolănescu a avut doi copii

Dolănescu l-a avut pe Ionuț (45 ani), cu Maria Ciobanu, și pe Dragoș (42 ani), cu Margarita din Costa Rica. Fiecare i-a dăruit câte trei nepoți. Din păcate, artistul nu i-a cunoscut pe toți, căci a murit pe 19 martie 2009.

27335184_967938863359460_1026926467_o.jpg

Ion Dolanescu
Ionuț Petrescu, fiul menajerei lui Ion Dolănescu, cel care are grijă de mormânt în lipsa fraților Dragoș și Ionuț, a mers azi cu flori la cimitir

iustina_baluteanu_2.jpg

Ion Dolanescu
Iustina Băluțeanu, prima soție a lui Ion Dolănescu
Loading...