În viață, ca pe scenă! Maia Morgenstern a cunoscut dragostea, a trăit-o, i-a oferit tot ce avea mai bun, iar când lucrurile n-au mai mers, nu s-a temut să lase totul în urmă și s-o ia de la capăt, într-o nouă poveste de iubire. „Fericit și puternic ești atunci când iubești, fără să aștepți nimic în schimb”, a rămas motto-ul ei.


În urmă cu doi ani, vestea că Maia Morgenstern (55 de ani) a divorțat de cel de-al doilea soț al ei, neurochirurgul Dumitru Băltățeanu, lua prin surprindere pe toată lumea, mai puțin pe apropiații cuplului, care știau că mariajul lor intrase de mult în impas și că toate încercările de a-l revigora eșuaseră.

Medicul Băltățeanu este bărbatul de care actrița s-a îndrăgostit la prima vedere, în timpul unui turneu în Franța, la Marsilia, și cu care s-a căsătorit la mai puțin de un an de relație. Au împărțit 14 ani de iubire pătimașă, de gelozii, dar și de comunicare incredibilă, la un nivel pe care Maia Morgenstern nu-l mai credea posibil.

dumitru_baltateanu.jpg

dumitru baltateanu
Neurochirurgul Dumitru Băltățeanu a abordat-o pe Maia Morgenstern în timpul unui turneu la Marsilia
foto: Rețeaua de Sănătate Regina Maria

 

„Când ne-am cunoscut, a fost atâta comunicare între noi, atâta nevoie unul de celălalt… Ne-a fost sete unul de altul”, declara Maia la un moment dat, pentru Revista Tango / Marea Dragoste. Neurochirurgul a abordat-o timid după o reprezentație din cadrul turneului, ca un vechi admirator ce era. Au știut amândoi de la prima discuție că îi așteaptă un viitor incredibil împreună.

Băltățeanu și-a abandonat cariera din Franța, pentru a o urma pe Maia Morgenstern în România. S-au căsătorit și, când se așteptau mai puțin, căci actrița avea deja 41 de ani și era dorită de Mel Gibson pentru rolul Fecioarei Maria din ”Patimile lui Isus”, a picat vestea că Maia era însărcinată. O sarcină neprogramată, așa cum fuseseră și celelalte două, despre care marea actriță a vorbit deschis, chiar cu riscul de a provoca rumoare.

”N-o să vă vină să credeţi, nu mi-e ruşine să recunosc, deşi e o grozăvie: ori de câte ori am rămas însărcinată, m-am gândit dacă să păstrez copilul sau nu. Cine suntem noi să ne gândim la astfel de decizii? Nimeni nu poate împăca şi cariera, şi familia", a povestit Maia la un moment dat într-un interviu pentru Antena Stars.

Isadora Băltățeanu, acum în vârstă de 13 ani, a venit așadar ca un miracol. ”La etatea de 41 de anișori, consider că Dumnezeu sau natura au făcut un miracol. A vrut bunul Dumnezeu să-mi dăruiască o minune de copil.”

Gelozia, motivul principal al divorțului?

Chiar dacă Maia Morgenstern a refuzat să comenteze motivele divorțului de reputatul neurochirug, actrița a admis nu o dată că este foarte geloasă. ”Bineînțeles că sunt niște conflicte teribile între noi, mai ales că eu sunt geloasă și pe meseria lui! Sunt geloasă în general! Mă întreb întruna: acum unde o fi? Că ba-i de gardă, ba una, ba alta! Sunt geloasă și pe aerul pe care-l respiră bărbatul meu, mă sufoc! Păi adică ce? Eu sunt singura proastă care-l vede pe ăsta frumos, bun și nobil? Nuuu… Îl văd și altele! Și pe stradă mai e cum mai e, dar când îl vezi la spital, în mediul lui, pe care-l iubește, e un titan! E cât un bloc! Cât Intercontinentalul e”, recunoștea actrița pe vrema când mariajul lor era la apogeu.

Înaintea medicului Băltățeanu, Maia Morgenstern a mai trăit două iubiri intense. Cu actorul Andras Demeter a avut o relație la sfârșitul anilor ’90, pe care n-a oficializat-o însă niciodată. Din această dragoste s-a născut fiica cea mare a Maiei, Cabiria, care a intrat anul acesta la Teatru, călcându-le pe urme părinților ei. Anunțul a fost făcut chiar de Maia, într-un mesaj exaltat, pe pagina personală de Facebook.

andras_demeter.jpg

andras demeter
Actorul Andras Demeter a fost iubitul Maiei Morgenstern la sfârșitul anilor '90
foto: arhiva Adevărul

 

”Te felicit Cabiria Morgenstern! Esti studentă! Acolo unde ai dorit, așa cum ai dorit! Îți MULȚUMESC! Mai ales le mulțumesc tuturor celor care te-au « învățat» (și te vor învăța) să cauți, să respecți, lupți pentru ceea ce iubești. Să o faci zi de zi. Cu determinare și curaj. Cu umor și curiozitate. Învățând să-ți cunoști limitele, pentru a le depăși. Bucură-te de viață, fata mea dragă. Sărbătorește sărbătorile de sărbătorit! Plângi lacrimile de plâns! Trăiește!
Update: păi nu e clar? La Bacalaureat: Matematica -10, Română - 9.45, Informatică - 9.15. Unde să dea EXAMEN copilului?!? La TEATRU , normal! La Cluj, la domnul Bács Miklós!”

maia_morgenstern_cabiria.jpg

maia morgenstern, cabiria
Maia Morgenstern, pe aceeași scenă cu fiica ei, Cabiria
foto: Oana Monica Nae

 

Actorul Claudiu Istodor a fost primul soț al Maiei Morgenstern. Cei doi s-au căsătorit și au devenit părinți în timpul facultății. Au rămas împreună 16 ani și s-au regăsit recent pe scena Teatrului Mic, în piesa ”Profesiunea doamnei Warren”, alături de fiul lor, actorul Tudor Istodor (33 de ani).

claudiu_istodor.jpg

claudiu istodor
Actorul Claudiu Istodor a fost primul soț al Maiei Morgenstern
foto: Teatrul Mic

 

maia morgenstern, tudor istodor

pentru-pat.ro

 
 
Loading...