Dintre cele 126 de piese înscrise în acest an la Selecția națională Eurovision, juriul TVR a ales 24 pentru semifinalele care vor avea loc peste două luni, la Arad și la Iași.


Melodia câștigătoare va reprezenta România în finala Eurovision 2019 de la Tel Aviv (14, 16, 18 mai), așa că bătălia e foarte strânsă. Printre cei care vor urca pe scenă se numără Dan Bittman, cu piesa ”Pierd”, care revine la acest concurs după 24 de ani.

b212_traistariu.jpg

Mihai Trăistariu (39 de ani)

Solistul trupei Holograf a mai participat cu piesa ”Dincolo de nori”, care l-a clasat pe poziția 21. Dar nu va lipsi nici Mihai Trăistariu, veteranul competiției, înscris pentru a zecea oară, cu melodia „Baya (Speechless)”.  El se poate lăuda cu performanța din 2006, când a obținut locul 4, cu piesa ”Tornero”.

Cei doi artiști vor avea de înfruntat și o cântăreață cu voce de aur, pe Laura Bretan (16 ani), care își încearcă norocul cu piesa  „Dear father”.

b312_bittman.jpg

Dan Bittman (56 de ani)

Este un adversar de temut, căci anul trecut a câștigat trofeul și premiul de 100.000 de euro, la concursul muzical ”Românii au talent” (PRO TV). Finala națională va fi organizată la București și, în premieră, va exista un juriu internațional.

 
 
Loading...