Viaţa a luat o adevărată întorsătură pentru "prinţul ţiganilor". A făcut infarct, a fost operat de urgenţă la inimă, iar la nici zece zile de la prima intervenţie chirurgicală, Leo de la Strehaia a ajuns la Timişoara pentru a i monta un al doilea stent. Obişnuit cu o viaţă de huzur în care excesele alimentare şi fumatul erau la ordinea zilei, Leo a primit o listă întreagă de restricţii pe care le-a acceptat fără să clipească, mulţumit că a scăpat cu viaţă.


Nici acum nu-i vine să creadă că este viu. Leo de la Strehaia a trecut pe lângă moarte de două ori în ultimele zece zile, însă este dispus să-şi schimbe stilul de viaţă pentru a se bucura de ceea ce îi rezervă viitorul. Norocul lui a fost că se afla în Bucureşti, deşi îşi planificase o mică vacanţă, şi a încăput pe mâinile unui medic de renume. A fost operat de cardiologul care în 2005 îl salva pe fostul preşedinte, Ion Iliescu.

leo_main.jpg

Leo de la Strehaia a fost operat marţi seară
Leo de la Strehaia a fost operat din nou la Timişoara
FOTO Facebook

"Am ajuns dintre-o întâmplare la dr. Dan Deleanu. S-a întâmplat ca în ziua în care mi s-a făcut rău, dumnealui să fie de gardă. Mi-a montat un stent. M-am simţit extraordinar după operaţie, însă tot mai oboseam. Aveam dureri. Mi-a spus că am o arteră înfundată în proporţie de 80 la sută şi trebuie să fiu supus unei a doua intervenţii. Stentul trebuia însă comandat şi mai dura ceva timp. Nu am vrut să mai aştept. Am plecat la Timişoara şi vineri mi s-a montat un al doilea stent. Acum mă simt parcă mai în forţă decât înainte. Le mulţumesc medicilor care mi-au dat încă o şansă la viaţă", ne-a spus Leo de la Strehaia.

Deşi a fost mutat de la terapie intensivă în salon, prinţul ţiganilor va rămâne cel puţin până la finele săptămânii sub atenta observaţie a medicilor. A renunţat deja la ţigări şi cafea şi a jurat că nu mai pune gura pe carne de porc. În plus, nu mai are voie nici să stea la soare, deci vacanţele le va face de acum înainte doar sub umbrelă. Leo de la Strehaia va intra la regim strict după ce va părăsi spitalul, pentru că este hotărât să trăiască pentru a le povesti şi nepoţilor prin ce spaimă a trecut.         

 
 
Loading...