Micul dejun vietnamez le dă mari bătăi de cap concurenţilor de la „Asia Express”, emisiune ce debutează în primăvara lui 2018 la Antena 1.


Mulţi nu sunt obişnuiţi cu preparatele exotice la prima oră a dimineţii. Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu, doi dintre cei mai efervescenţi concurenţi, petrec mult timp în faţa bufetului până să ia o decizie. 

„Nu ştiu ce voi mânca, dar arată ca nişte mingi de tenis”, glumeşte Andrei, referindu-se la nişte preparate pe bază de orez. 

De altfel, bucătăria vietnameză oferă un meniu săţios, la baza căruia se află fie orezul, fie noodles. 

 

În orice moment al zilei, alături de orice fel principal, localnicii preferă o astfel de garnitură pe care vedetele o au şi la micul dejun. 

Pe lângă mâncarea gătită, îşi mai pot alege fructe extrem de variate, de la ananas, pepene roşu, galben, cocos, până la papaya sau fructul pasiunii. 

În ceea ce privește preparatele tradiționale, banh cuon (n.r. o clătită aperitiv) sau cha lua (n.r. cârnat specific vietnamez) sunt doar două denumiri exotice din meniul variat al unei gastronomii ușor atipice. 

Dulciurile sunt și ele la mare căutare, fiind îndulcite deseori cu zahăr de cocos, iar topping-ul fructelor include sare și chili.

Loading...