După ce în trecut Marius Moga a colaborat cu cei din trupa Maroon 5, de ceva timp şi-a reluat colaborările cu artişti internaţionali cu care a lucrat la piese noi. Click! îţi spune mai multe despre proiectele juratului de la „Vocea României”.


Între două înregistrări cu solişti români şi filmările pentru “Vocea României”, Marius Moga împreună cu casa lui de producţie DeMoga Music au lansat proiectul “Travel For Music”, în cadrul departamentului DeMoga Music Publishing. Marius Moga şi colegii lui producători şi compozitori de la DeMoga Music – What’s Up, Ciprenko, Ionuţ Vasilache, Mădălin Roşioru, Alex Parker, Robert Toma, Loredana Căvăsdan, Andi Grasu, Florian Rus, Adrian Klein – călătoresc în Europa şi în Statele Unite, unde trăiesc experienţa sesiunilor de studio cu artişti şi compozitori internaţionali. 

madalin_rosioru_alex_parker_cazzi_opeia.jpg

marius moga
Mădălin Roșioru, Alex Parker și Cazzi Opeia
Foto: arhiva personală

 

“Am avut o piesă cu Maron 5 pe albumul lor “Over Expose” şi anul ăsta am o nouă piesă, de data asta cu Train. Aceasta e pe albumul lor şi sper să fie lansat ca şi single. Pe piesa aia e şi un alt autor de la DeMoga Music care întâmplător e fratele meu mai mic, Iulian Moga, care mai compune şi el din când în când. Piesa asta pentru Train se numeste “The News” şi am scris-o cu el în LA acum 3 ani, iar abia acum se lansează. Aşa că practic DeMoga Music publishing are şi credite internaţionale şi incet asta îmi doresc. Mi-aş dori ca în acelaşi timp sa respectăm artiştii în România şi nevoia lor de muzică. Şi să încercăm să facem piese şi pentru alte teritorii. Să fim mai mult internaţionali”, a declarat Marius Moga, în exclusivitate pentru Click!.

El s-a concentrat dintotdeauna pe descoperirea de artişti noi şi pe dezvoltarea echipei de producători şi compozitori DeMoga Music. În spatele marilor hit-uri se află o întreagă echipă talentată, care contribuie la crearea unei piese cu impact puternic. Marius are aproape de el o gaşcă de oameni, specializaţi pe toate genurile de muzică, alături de care dezvoltă proiectele care ies din “cuptorul” studiourilor. Zilele astea, Mădălin Roşioru şi Alex Parker compun muzica în Stockholm, Suedia. Cei doi producători au sesiuni de studio toată săptămâna, alături de artişti şi compozitori suedezi şi îşi povestesc experienţa live în fiecare zi, pe pagina de Facebook DeMoga Music.

“Travel for Music” a început, de fapt, cu ani în urmă, când Marius Moga a deschis filiala DeMoga Music Los Angeles. Călătorind foarte des în State, dar şi în alte ţări, compozitorul a lucrat cu mulţi artişti internaţionali, iar începând cu anul 2015, echipa sa a început să îi calce pe urme. Anul trecut, Moga, What’s Up şi Mădălin Roşioru au mers de mai multe ori în Londra, unde au lucrat cu artişti şi compozitori londonezi. Pentru că muzica unelte oameni, s-a legat o strânsă relaţie de prietenie cu artiştii britanici Gia Re, Daniel Shah, Cristopher Kirkby (Tileyard Studios), urmând să se lanseze piese internaţionale cu ei. 

Cine e Moga şi cine sunt colaboratorii lui

madalin_rosioru_alex_parker_malin_johansson2.jpg

marius moga echipa
Mădălin Roșioru, Alex Parker și Malin Johansson
Foto: Arhiva personală

 

Marius Moga e foarte cunoscut pentru cariera sa de compozitor şi producător, pe care, de-a lungul anilor, a reuşit s-o ridice pe cele mai înalte culmi. De la studioul de acasă din Alba Iulia, până în Los Angeles, de la piese pentru artişti cunoscuţi din România, până la artişti internaţionali precum Maroon 5, care i-a adus o nominalizare la premiile Grammy. Unul dintre cele mai de succes proiecte muzicale româneşti e Morandi, care a cucerit atât România, cât şi Rusia, Turcia, Polonia, Ucraina, Kazakhstan, Iugoslavia, Belarus şi Statele Unite. Acum, Morandi a revenit pe piaţa muzicală cu un nou single, “Keep You Safe”, o piesă puternică, cu un sound fresh, care cucereşte de la prima ascultare. 

De-a lungul timpului, din studiourile muzicale au ieşit numeroase hit-uri, care au ocupat primele locuri în top-urile din România şi din Europa. Printre artiştii care au lansat piese produse si compuse în studiourile lui  Moga se numară Andra, Delia, Morandi, What’s Up, Ştefan Bănică, Andreea Bănică, Shift, Amna, Ruby, Alina Eremia, Nicoleta Nuca, Robert Toma, Ciprenko, Shift, Grasu XXL, trupa Simplu, Cream, Anda Adam, Pacha Man, Andreea Balan, Adda, Liviu Teodorescu, Vizi, Kio, Cabron, Pepe, Akcent, Corina, Alex Velea, Smiley, Lora, Hi-Q şi alţii.

Madalin Rosioru a produs, alaturi de echipa DeMoga Music, piese pentru Andra - “Niciodata sa nu spui niciodata”, Shift feat. Lariss – “Prefer”, Amna feat. Robert Toma – “In oglinda”, Liviu Teodorescu – “In bratele tale” si multe altele.

De asemenea, Alex Parker e un producator talentat in varsta de 20 de ani, care a intrat in echipa DeMoga Music in 2015 si deja se poate mandri cu o piesa proprie – “Tropical Sun” si cu productii muzicale cantate de Delia – “1234/Unde Dragoste Nu e”, Delia feat. Marius Moga – “Ce zodie esti”- piese de pe albumul “Deliria”, lansat de artista in 2016,  Morandi – “Keep You Safe”, Robert Toma – “Te dezbrac din priviri”, Angelo feat. Nicole Cherry – “Pot eu să te urăsc” şi altele.

 
 
Loading...