După ce a provocat un imens scandal cu declaraţiile în care susţinea că homosexualii sunt "anormali", Mihaela Rădulescu a revenit cu precizări asupra punctului de vedere pe care a vrut să-l exprime.


Jurata de la "Românii au talent" precizează, de data aceasta, că nu a vrut să jignească minorotăţile sexuale atunci când a afirmat că homosexualii sunt anormali, ci doar să tragă un semnal de alarmă asupra comportamentului lor opulent.

"În primul şi în primul rând, vreau să vă spun cât pot eu de clar şi cât de dispuşi sunteţi voi să înţelegeţi, că am susţinut mereu dreptul la liberă exprimare, dreptul la opinie, drepturile... oricărui om, drepturile tuturor minorităţilor, implicit şi pe cele ale comunităţii gay! Nu am avut niciodată un comportament care să-i facă să simtă vreo aversiune sau vreo... diferenţă între noi. Am promovat acţiunile lor în nenumărate emisiuni, i-am invitat în emisiunile mele, i-am primit în casa mea şi nu i-am privit niciodată... superior sau diferit. Am lucrat cu ei, am prieteni apropiaţi gay, şi în România, dar şi în ţara în care trăiesc acum, pe care îi susţin şi sunt alături de ei, în orice moment al vieţii lor. Mai mult decât atât, în anul 2002 am facut parte, alaturi de Daniela Nane, dintr-un proiect al revistei Tabu, un pictorial pentru drepturile colectivităţii lesbiene, gay, bisexuale și transsexuale, un manifest inedit, la acea vreme, pentru deschidere, pentru toleranţă şi acceptare a tuturor celor care ni se par diferiţi", a scris ea, pe Facebook.

Mihaela Rădulescu: "Ce am spus ţinea de postura de mamă"

mihaela radulescu.jpg

mihaela radulescu homosexuali
Mihaela Rădulescu, îngrijorată de posibile întrebări ale fiului ei, Ayan (11 ani), despre homosexuali
Foto: arhivă personală

Realizând că a lezat multe persoane cu afirmaţiile ei, Mihaela Rădulescu şi-a cerut scuze de la cei care nu au înţeles ce a vrut ea, de fapt, să transmită.

"Ce am spus eu acolo ţinea mai mult de postura mea de mamă de băiat, care încă nu s-a lămurit care e cea mai onestă şi legitimă explicaţie de dat unui copil de 11 ani, când te întreabă de ce se sărută doi bărbaţi pe stradă. Am mai îndrăznit să spun că mă deranjează ipostazele exagerate, manifestările care nu mai au legătură cu orientarea sexuală în sine, ci cu un exibitionism care nu mă atrage. A fost o opinie fără patimă, în aprecierea mea, care a ajuns grav distorsionată în mintea celor sensibili (...).

Continuând, vedeta menţioneză că nu a vrut să rănească pe nimeni cu părerile ei, explicând şi impactul pe care l-au avut asupra ei reacţiile generate după publicare mesajului. Mai multe persoane publice, printre care Mircea Solcanu, Mircea Zara, Răzvan Ciobanu, Mihai Bendeac, Teo şi alţii, şi-au manifestat indignarea vizavi de cele spuse de Răduleasca.

Mihaela Rădulescu îşi cere scuze pentru cele afirmate

Făcând încă o dată apel la toleranţă, mai ales acum, în Săptămâna Mare, Mihaela Rădulescu îşi cere scuze de la cei care s-au simţit lezaţi de afirmaţiile ei.

"Ce a urmat, a fost regretabil şi foarte grotesc, ca spectacol. M-am văzut pusă la un stâlp al infamiei... care încalcă toate drepturile mele... de om, de femeie, de mamă, de român. Şi pe cele legale şi pe cele...pur umane. (...)

Îmi cer scuze tuturor celor care au citit articolul meu, atât prieteni dragi, cât şi persoane pe care nu le cunosc şi s-au simţit ofensaţi de vorbele mele sau de interpretările neadevărate care le-au ajuns la urechi. Nu am avut nicio clipă intenţia de a-i jigni sau de a-i discrimina, aşa cum am demonstrat-o, de-a lungul anilor, prin acţiunile şi declaraţiile mele, în viaţa publică sau privată. Alegerile pe care le face fiecare cu privire la viaţa sa personală nu trebuie să facă subiectul unor astfel de dezbateri şi îmi asum responsabilitatea pentru ceea ce am scris. Stau singură în faţa unei mulţimi înrăite şi inflamate şi spun, în Săptămâna Mare, că nu cred că asta e soluţia spre deschidere, spre integrare, spre câştigarea respectului şi continuarea dialogului, a convieţuirii în armonie. Cearta, jignirile şi ura nu au decât ziduri în faţă. Iertarea, dialogul, fie şi în contradictoriu, dar civilizat, ascultarea părerii celuilalt îmi par mai eficiente şi mai... omeneşti. Să continuăm să ne purtăm ca oamenii, indiferent de ce ne face... diferiţi", a încheiat Mihaela Rădulescu.

Loading...