Săptămâna trecută, designerul a ajuns din nou pe mâna medicilor turci, în urma unor probleme cardiace destul de serioase. A suferit o nouă intervenție, care se pare că i-a salvat viața, dar dacă nu respectă ce îi recomandă doctorii, Cătălin Botezatu (48 de ani) poate ajunge să aibă complicații foarte grave. El trebuie să urmeze un regim strict și să nu facă abuzuri.


După ce i s-au montat șase stenuri în urmă cu aproape doi ani, designerul a ajuns din nou la un spital din Turcia pentru o altă intervenție, relatează ziarul Ring. Potrivit medicilor turci, operația a fost destul de dificilă, designerul având artera înfundată.

„Operaţia a durat trei ore şi jumătate, iar pentru noi a fost unul dintre cele mai complexe cazuri. Intervenţia prezintă un mare risc, aşa că am făcut un consiliu medical. Exista un mare risc de infarct. Artera lui era înfundată 90%”, a declarat doctorul care l-a operat pe Botezatu.

După intervenția chirurgicală suferită, designerul s-a retras la un resort din Turcia, unde urmează un program strict de detoxifiere. Se pare că abuzurile din ultima perioată ar fi de vină pentru faptul că a ajuns din nou pe patul de spital.

Potrivit prof. dr. Mircea Cinteză, șeful Clinicii de Cardiologie din Cadrul Spitalului Universitar București, pacientul trebuie să respecte medicația prescrisă și recomandările medicilor. În caz contrar, el își poate risca viața.

„Stenturile se pun pe vase pentru a rămâne deschise. Arterele inimii ajung în situația să fie tratate din cauză că bolnavul nu a prevenit îmbolnăvirea severă a acestora. Prevenția se face tratând bolile care duc la ateroscleroză și, mai târziu, la tromboza arterelor respective”, a precizat doctorul Cinteză.

Cum arată resortul unde se reface Cătălin Botezatu

bote_resort_turcia.jpg

catalin botezatu operatie turcia
Creatorul de modă se recuperează după operația suferită la un resort superb
Foto: Arhiva personală

 

Designerul a publicat pe pagina sa personală de Facebook numeroase imagini cu resortul în care se află, în Turcia. Cătălin Botezatu pare că se simte foarte bine și că urmează sfaturile medicilor turci. Pe lângă asta, creatorul de modă se recuperează după operație într-un decor de vis, după cum spune chiar el.

„Un mic dejun ce pare sa fie servit pe alta planeta... chiar dacă nu iti vine sa crezi un astfel de program de detox e menit sa vina in ajutorul unei sănătăți perfecte mai ales dacă ești si in locul potrivit!”, a scris designerul, în dreptul fotografiilor din Turcia.

bote_resort_turcia_2.jpg

catalin botezatu
Bote urmează un program strict de detoxifiere
Foto: Arhiva personală
Loading...