Momente penibile la TV, după tragedia din Colectiv: În urma incendiului care a avut loc la 30 octombrie şi-au pierdut viaţa 50 de oameni. Televiziunile au relatat intens pe seama acestui subiect dramatic, însă unele au optat pentru abordări absurde. Mai mulţi prezentatori şi jurnalişti au încercat să facă din această tragedie o teorie a conspiraţiei.


Momente penibile la TV, după tragedia din Colectiv. După reacţia halucinantă a Ozanei Barabancea, care a spus despre tinerii ce se aflau în club că sunt satanişti, mai multe televiziuni au optat pentru o abordare similară.

Momente penibile la TV, după tragedia din Colectiv: Arafat ascunde morţii în spitale

 

Momente penibile la TV, după tragedia din Colectiv. Imediat după producerea teribilului accident, în mediul online, s-a propagat ideea că autorităţile şi secretarul de stat Raed Arafat ar ascunde numărul real al victimelor care au pierit. La 30 octombrie, seara în care a avut loc incendiul, au murit 27 de tineri. Apoi, bilanţul crunt a crescut la 50 de victime.

Momente penibile la TV, după tragedia din Colectiv: în emisiunea lui Dan Capatos, difuzată la Antena 1, a fost invitat un parapsiholog care susţinea că îşi va concentra energia cosmică pentru a afla câte victime ar fi fost de fapt la Club Colectiv. Totodată, invitatul lui Capatos a declarat că sufletele victimelor sunt revoltate şi nu ştiu că au murit, de aceea ele ar bântui încă localul unde a avut loc tragedia.

Momente penibile la TV, după tragedia din Colectiv: copiii din club erau satanişti

Momente penibile la Tv, după tragedia din Colectiv: posturile de televiziune Kanal D şi România Tv au mers pe ideea că acei tineri care se aflau în club la momentul tragediei erau nişte satanişti şi că acolo ar fi avut loc un ritual satanic. Teoria conspiraţionistă s-a axat şi în jurul melodiei trupei care concerta în acea seară la Club Colectiv, piesă care se intitulează „The Day We Die" („Ziua în care murim" n.r.). Deşi pare un titlu sumbru, versurile sunt despre corupţie, antisistem şi libertate, nu despre moarte, aşa cum s-a vehiculat prin presă.

Momente penibile la TV, după tragedia din Colectiv: un alt subiect intens mediatizat a fost teoria care susţine că în clubul unde s-a produs incendiul ar fi avut loc ritualuri satanice. Evident, nu există nici o dovadă raţională care să ateste acest lucru. Era un simplu local, iubit de generaţia care ascultă rock alternativ şi care iubeşte să-şi vadă formaţiile preferate cântând live. O tragedie care a îndoliat o ţară întreagă a fost transformată într-un circ de anumiţi oameni.

Momente penibile la Tv, după tragedia din Colectiv: scenete cu copii morţi

momente_penibile_latvdupatragedia_din_colectiv.jpg

momente penibile la tv dupa tragedia din colectiv
Momente penibile la TV, după tragedia din Colectiv: Mădălin Ionescu şi Adelina Pestriţu au fost protagoniştii unei scenete bizare
Foto: captură Kanal D

 

Momente penibile la Tv, după tragedia din Colectiv: Tot la Kanal D, prezentatorii Adelina Pestriţu şi Mădălin Ionescu şi-au început emisiunea cu o scenetă cel puţin ciudată, imediat după cele trei zile de doliu naţional. În acea piesă de teatru, realizatorii Tv purtau o discuţie de la mamă la fiu, potrivit vice.com. Mădălin Ionescu a jucat rolul copilului "neascultător" care voia să meargă în club, iar Adelina Pestriţu era mama îngrijorată. Prezentatorii au încercat să se scuze spunând că sceneta ar fi fost reproducerea unui dialog purtat de mama unui minor care şi-a pierdut viaţa în încendiul de la Colectiv.

Momente penibile la Tv, după tragedia din Colectiv. Dialogul arată în felul următor:

Mădălin Ionescu: Plec, mamă, mă duc în club!

Adelina Pestrițu: Ai bani?

Mădălin: Mi-ajung!

Adelina: Mai ia d-aici! Dar de ce te duci așa de târziu?

Mădălin: Cântă trupa mea preferată!

Adelina: Ce cântă?

Mădălin: „Azi e ziua în care am să mor."

Adelina: Atunci nu te duce!

Mădălin: Lasă prostiile, mamă! Ești demodată!

Adelina: Ai grijă, mamă!

 

Momente penibile la Tv, după tragedia din Colectiv: Delirul lui Mugur Ciuvică

Momente penibile la TV, după tragedia din Colectiv: În cadrul unei emisiuni difuzate la postul de televiziune Antena 3, Mugur Ciuvică i-a luat în râs pe cei 30.000 de protestatari care ieşiseră în stradă, din solidaridate pentru victime şi care au reuşit să dea jos guvernul lui Victor Ponta. El i-a numit pe manifestanţi „rockeri băsişti", în ideea că protestatarii ar fi fost de fapt susţinătorii lui Traian Băsescu.

„Acum băsiştii sunt rockeri. Dacă nu au fost, au fost în tinereţe. Băsiştii au devenit rockeri acum. Pe vremea cu Roşia Montană toţi băsiştii erau ecologişti. Între turul 1 şi 2 anul trecut, toţi băsiştii erau iohannişti. Rockerul din ei cere să plece Ponta, să plece Piedone, să plece toată lumea. Piedone nu are o mare funcţie politică. (…)Dacă apare Băsescu pe Facebook şi începe aşa o ardeala cu Udrea, bea bere de 8 lei?”, a spus Mugur Ciuvică în emisiunea de la Antena 3.

 
 
Loading...