Ar putea fi schimbată “Legea antifumat” care a stârnit atâtea discuţii? Eugen Teodorovici, consilier, până la sfârşitul săptămânii trecute, al premierului Mihai Tudose, consideră că legea e prea aspră şi că mai mulţi parlamentari ar intenţiona să propună modificări în favoarea fumătorilor. În rândurile vedetelor, părerile sunt împărţite.


A abordat mai multe subiecte sensibile şi a fost demis din funcţia de consilier onorific al premierului Mihai Tudose! Pe lângă criticile aduse unor măsuri din programul de guvernare al PSD, Eugen Teodorovici a vorbit săptămâna trecută şi despre o posibilă schimbare a Legii antifumat. Acesta consideră că patronii localurilor ar trebui să decidă dacă permit sau nu fumatul. Teodorovici consideră că legea este prea aspră. „Sunt câţiva colegi parlamentari din mai multe partide care au aceeaşi abordare, se poate găsi o formulă de mijloc. Putem spune: unde e doar cafenea, nu se duc copii. De asemenea, în cluburi de noapte, patronul va decide singur dacă va fi şi un spaţiu pentru nefumători”, a spus consilierul premierului.
Mugur Mihăescu, care deţine localuri în Centrul Vechi din Capitală, e la curent cu iniţiativa lui Teodorovici. ”Am citit şi eu... E vorba de a lăsa opţiunea fiecărui local. Eu nu sunt de acord cu legea, nici cum a fost, nici acum, pentru că nu există echilibru. Legea antifumat a distrus tot ce înseamnă chef în România. A distrus nunţile... oamenii nu mai stau la distracţie, stau la fumat. Fumătorii ies afară la fumat, iar nefumătorii ies după ei. Înăuntru nu mai ai chef de nimic”, conchide “Garcea”.

8-2-3col-60.jpg

Afişul care i-a scos din minţi pe fumători

Cântăreţul Marcel Pavel se situează în tabăra celor care susţin forma actuală a legii: ”Dacă s-ar ţine cont de părerea mea, deşi s-ar putea să fiu subiectiv, pentru că nu fumez, ar trebui ca legea să rămână aşa. Dacă ai dat o lege, de ce să revii asupra ei?”. Marcel Pavel e categoric: „Eu nu pot să intru în restaurantele unde se fumează. Sunt artist interpret şi mă feresc de ţigară. Sunt de acord să nu se mai fumeze în locuri publice. Dacă nu, să-mi plătească sănătatea şi mirosul din haine”.

De ce a fost demis Eugen Teodorovici

 

Eugen Teodorovici a fost pus pe liber de premierul Mihai Tudose la numai 10 zile după ce fusese numit în funcţia de consilier onorific al şefului Executivului. La sfârşitul săptămânii trecute, acesta criticase dur măsurile din programul de guvernare al PSD, care prevedeau impozitarea firmelor în funcţie de venituri şi introducerea unei «taxe de solidaritate», plătită de românii cu venituri lunare mai mari de 14.500 lei net. Fostul consilier al premierului a criticat şi decizia Guvernului de a aloca 12 milioane de euro pentru construcţia unui stadion de fotbal în Alexandria. În schimb, Teodorovici a venit cu două iniţiative proprii: schimbarea legii antifumat şi impozitarea Bisericii. Pentru toate aceste afirmaţii, Teodorovici a fost demis vineri.

 
 
Loading...