Vă mai amintiţi de pictorul care desena cu ajutorul degetelor de la picioare, în urmă cu doi ani, la ”Românii au talent”? Cătălin Mihalache a reuşit să impresioneze nemilosul juriu, obţinând ”Premiul de originalitate” şi 10.000 de euro. Zilele trecute, artistul a revenit în centrul atenţiei: i-a făcut statuie celebrei jucătoare de tenis Simona Halep.


Cătălin Mihalache  (48 de ani) trăieşte modest, într-o căsuţă  bătrânească, din Prooroci, judeţul Olt.

4_foto-1-3col-18cm_toata.jpg

Aşa arată statuia Simonei, inspirată de momentul în care a devenit numărul unu mondial

 

Toţi sătenii îl cunosc, căci, deh!, doar a fost vedeta lor, după ce a participat, în urmă cu doi ani, la concursul de la PRO TV. Zilele trecute, artistul a finalizat statuia Simonei Halep (26 de ani), românca desemnată drept cea mai bună jucătoare de tenis din lume: ”Am realizat statuia cam în trei zile, am avut inspiraţie. M-a bucurat victoria Simonei, îmi plac oamenii cu voinţă, care fac cinste ţării. Lucrarea am pus-o în mijlocul curţii, cântăreşte 150 de kilograme şi măsoară doi metri. Arată ca un bibelou mai mare. Nu m-a costat mult. Am avut nevoie doar de un sac de ciment, de unul de nisip, fier beton şi sârme. Rămăsesem fără bani, căci nu am serviciu, trăiesc doar din portrete, aşa că cele două cutii de vopsea mi le-a cumpărat un bun prieten, Constantin Mihalache”, ne-a povestit Cătălin.  Artistul este dispus să-i ofere Simonei această lucrare cu care face furori în întreaga ţară: ”O aştept aici, la noi, să o ia. Statuia poate  fi urcată într-o maşină mai mare. Ar fi frumos să o păstreze ca amintire”, a mai adăugat talentatul oltean.  

4_foto-2-2coloane-8cm.jpg

Cătălin Mihalache a pictat cu picioarele la ”Românii au talent”

 

Cătălin Mihalache a dat lovitura în urmă cu doi ani la ”Românii au talent”, unde a desenat cu degetele de la picioare, dar şi cu ambele mâini, în acelaşi timp: ”Nu mi-a venit să cred când în cont am găsit 10.000 de euro. Obţinusem premiul de originalitate. Atunci mi s-a umplut curtea de vecini, care voiau să îi cinstesc. Am cheltuit toţi banii ca să refac casa bătrânească, nu aveam nici măcar un acoperiş bun. Îmi pare rău că nu am investit şi în cariera mea. Pentru că, după concursul de la PRO TV, nu m-a mai căutat nimeni, nu am mai avut din ce trăi, mâncam din pensia tatălui meu. Mai vine câte unul, mai vrea un portret, dar cam atât”. 

A făcut şi busturile lui Smiley şi Becali

4_foto-3-2coloane-9cm.jpg

Artistul, în curtea casei

 

Curtea sa este plină de lucrări, la loc de cinste stând şi statuia lui Smiley: ”Am studiat la Academia de caricatură a maestrului Ştefan Popa Popa’s. Îmi plac şi caricaturile, de obicei le realizez persoanelor care au trăsături mai deosebite. Smiley are bărbia mai mare, deci m-a inspirat”. Anul trecut, a realizat şi bustul lui Gigi Becali. Statuia a fost amplasată pe marginea drumului naţional, aproape de intrarea în Scorniceşti. În curtea artistului mai tronează o sirenă şi Albă ca Zăpada: ”Mi-aş dori să fiu mai apreciat pentru munca mea, să am comenzi. Cine doreşte o statuie, o caricatură sau un portret mă poate contacta pe adresa mea de Facebook”, ne-a mai declarat el.  

Joacă la Turneul Campioanelor

 

Simona Halep va juca miercuri, 25 octombrie, de la ora 14.30, în direct la Digi Sport 2, contra danezei Caroline Wozniacki. Învingătoare în primul meci cu 6-4, 6-2 în faţa Carolinei Garcia, românca s-ar putea califica matematic în semifinalele Turneului Campioanelor.

Acest lucru va deveni realitate dacă o va învinge pe Wozniacki şi Caroline Garcia va trece de Svitolina. Tot în penultimul act ar duce-o pe Halep şi o victorie cu 2-0 în faţa danezei, coroborată cu un succes în trei seturi al Svitolinei în faţa Garciei. 

Loading...