Mama natură a înzestrat-o cu un chip şi un corp superbe. Multe femei sunt invidioase, bărbaţii îşi sucesc gâtul după ea pe stradă. Ce nu ştiţi voi este că Ioana Petric, prezentatoarea de la Cronica Cârcotaşilor (Prima TV), face reale sacrificii pentru a-şi menţine frumuseţea. Deoarece natura o fi înzestrat-o cu frumuseţe, dar şi cu un organism care asimilează aproape orice consumă.


„Am avut tendinţe de îngrăşare încă de când eram mică, prin urmare, eu toată viaţa am ţinut diete. Trebuie să am grijă ce mănânc, să mă abţin de la bunătăţi cu multe calorii, de la alimente nesănătoase, prăjeli, fast-food, semipreparate. Două zile dacă nu sunt atentă şi calc strâmb, se văd pe cântar. Dar cel mai greu îmi e să mă abţin de la dulciuri. Am o mare slăbiciune pentru ele, sunt ca un drog. Recunosc că mai scap la câte o prăjitură, nu se poate altfel”, ne spune Ioana Petric, cârcotaşa de la Prima TV. Evident că trebuia să recunoască acest lucru, mai ales că am prins-o în fapt, în timp ce se răsfăţa cu un cheese­­cake la Gatto Lounge din Bucureşti. Cât am stat cu ea la masă, de vorbă, a mâncat doar jumătate, cât să-şi satisfacă pofta. Restul, cu părere de rău, şi mai ales cu multă voinţă, a lăsat în farfurie.

„Fără voinţă nu faci nimic. Dar... baba suferă la frumuseţe. Cartofii prăjiţi, spre exemplu, sunt un lux la care am acces o dată sau de două ori pe an. Evit pâinea, sucurile, grăsimile. Nu sar niciodată peste micul dejun, nu mă înfometez şi, de regulă mănânc de trei ori pe zi”, mai spune Ioana (25 de ani).
Preferă mâncarea gătită de ea, acasă, pentru că ştie ce pune în ea şi o prepară cât mai sănătos. Chiar îi place în bucătărie, se pricepe şi, de multe ori, face adevărate concursuri de gătit cu iubitul ei, Cristian Dumitrescu. „Se fac şase ani de când am plecat de la părinţi şi locuiesc în Bucureşti. Nu am primit niciodată pachete de acasă, am învăţat să-mi gătesc singură. Şi îmi place, e o activitate relaxantă. Şi iubitul meu se pricepe, gătim amândoi, facem cu schimbul sau facem concurs”, râde Ioana, care a acceptat provocarea de a intra în bucătăria localului în care am întâlnit-o pentru a ne arăta la ce reţete-minune apelează ea când e la dietă.

La nevoie, apelează la o dietă mai drastică

11-bucatarie-reteta.jpg

Orezul şi peştele o ajută pe Ioana să dea jos rapid 2-3 kg
Foto: Sever Gheorghe

 

Dacă dulciurile consumate îşi spun cuvântul, la un moment dat, şi vrea să mai dea joc câteva kilograme, Ioana recurge la o dietă care dă de fiecare dată rezultate. Durează 4 zile, în care alternează două feluri de mâncare: în prima zi mănâncă doar orez simplu, fiert, cu ceva condimente şi verdeţuri, a doua zi peşte la grătar (somon sau ton, 500 g), a treia zi din nou orez, apoi peşte. „După o astfel de cură îmi reglez problema şi dau jos 2-3 kg.

Reţetă cu orez şi cu peşte la grătar

Să mănânci o zi numai orez? Se poate. Este săţios, cu un gust neutru şi, prin urmare, nici nu poţi mânca prea mult, iar acesta este şi secretul dietei. Ioana a ales un orez integral pe care l-a fiert şi l-a condimentat cu puţin piper, ulei de măsline şi verdeaţă. Asta mănâncă toată ziua. Pentru a doua zi şi-a făcut somon la grătar, pe care l-a mâncat simplu, fără niciun fel de garnitură.

 
 
Loading...