Are doar 28 de ani, plin de mușchi și obișnuit cu bătaia în ring. Abilitățile sale i-au folosit însă să se facă remarcat și astfel Florian Munteanu a ajuns să joace pe cea mai înaltă treaptă a filmului: la Hollywood, alături de Sylvester Stallone. Părinții lui au fost prezenți, ieri seară, la lansarea primei sale pelicule: ”Creed II”.


Sportul de contact l-a ajutat pe Florian Munteanu să ajungă ”băiatul rău” din ”Creed II”. Un film care se dorește a fi continuarea seriei ”Rocky” apărut în 1975, ce l-a făcut celebru pe Sylvester Stallone.

În 2015, a fost lansat ”Creed”, al cărui scenariu a fost semnat de Sylvester Stallone și Juel Taylor, iar aseară a avut loc la Cinema City, de la AFI Cotroceni, avanpremiera lui  ”Creed II”, în care îl regăsim pe românul nostru, Florian Munteanu.

Părinții lui Florian Munteanu:” Este incredibil ceea ce a reușit”

Emoționați și mândrii, totodată, de succesul fiului lor, și-au făcut apariția la aveniment și părinții tânărului.

parintii-actorului-florian-muntean.jpg

Florica și Dorian sunt părinții lui Florian Munteanu
Florica și Dorin sunt părinții lui Florian Munteanu
Foto: Andreea Dancu
”Este incredibil ceea ce a reușit Florian și ne bucurăm din tot sufletul pentru succesul lui. Noi am fost prezenți și la lansarea filmului, în SUA, dar de fiecare dată când îl vedem pe marele ecran ne emoționăm teribil”, ne-a mărturisit Dorin Munteanu, tatăl actorului, în vârstă de 73 de ani. La brațul său se afla mama lui Florian. Era toată numai un zâmbet și ne-a povestit că nu a fost deloc ușor pentru fiul ei să ajungă aici.

Florian Munteanu a avut 20.000 de rivali

”A fost o selecție dură, cu 20.000 de participanți, iar în final au ajuns 400. Iată că Dumnezeu a vrut ca el să fie alesul. Ne-a dat vestea că va juca în primul său film anul trecut, de Crăciun. Acum, se gândește serios să urmeze o carieră în actorie”, a povestit pentru Click! doamna Florica.

Cei doi au locuit la Târgu Mureș, au părăsit țara în anul 1985 și s-au stabilit în Germania, astfel că băiatul lor a trăit toată viața pe pământ străin. În ultimii ani, Florian s-a mutat în Los Angeles, dar cu toate astea vorbește graiul românesc și se simte român.

Dar cum a ajuns Munteanu să joace rolul lui Viktor Drago, fiul fiorosului Ivan Drago?

Eduard Irimia, creatorul brandului Superkombat, este românul care  l-a reperat în Germania pe Florian Muntean, fost practicant de sporturi de contact.

Boxerul e mare fan al seriei Rocky și, auzind că se face o continuare, a decis împreună cu Eduard Irimia să trimită echipei de producţie trei casete făcute de el care i-au atras atenţia lui Sylvester Stallone. Marele actor îl ştia pe Florian de pe YouTube.

Odată ce a primit rolul, însă, lucrurile s-au complicat, pentru  că a trebuit să slăbească 9 kilograme (el avea 113 kilograme) pentru a se potrivi cât mai bine cu, Michael B. Jordan, adversarul din ring, care, în acest răstimp, lucra să câștige masă musculară.

Jordan și Munteanu au petrecut ore în șir antrenându-se.  Amuzant este că porecla dată de Munteanu lui Jordan a fost „Croşeu de stânga / Left Hook”, care i-a venit în timp ce filmau o scenă de box în care Munteanu a uitat să îşi controleze muşchii şi i-a aplicat lui Jordan un croşeu real de stânga.

Confruntările de pe ringul din „Creed II” sunt cu atât mai reale cu cât coregrafia minuţioasă  e opera coordonatorului de cascadorii Danny Hernandez, împreună cu Sylvester Stallone şi regizorul Steven Caple Jr.

Scenariul filmului este semnat de Sylvester Stallone

„Creed II” este un film despre drama de a nu putea scăpa de propriul trecut şi despre nevoia de a găsi un echilibru între viaţa din ring şi cea personală, mai ales când ambele sunt pline de suișuri și coborâșuri.

Scenariul este semnat de Sylvester Stallone și Juel Taylor, personajele făcând parte din franciza Rocky.

Producători sunt Irwin Winkler, Charles Winkler, William Chartoff, David Winkler, Kevin King-Templeton și Stallone însuși.

„Cred cu ardoare că viața e ciclică, totul se repetă, totul se compensează. Când am început să îmi imaginez povestea pentru acest film, m-am gândit la păcatele unui tată și la faptul că Adonis singur se luptă cu o grea moștenire. Așa că mi-am pus niște întrebări: cum ar fi dacă și Drago are avea un fiu? Ce fel de moștenire i-ar lăsa?”, explică Sylvester Stallone.

În film îi mai vedem pe Dolph Lundgren, Tessa Thompson, Wood Harris, Phylicia Rashād, Andre Michael Ward, Wood Harris și Brigitte Nielsen. Pelicula, distribuită de Forum Film România,va putea fi vizionată la cinema din 23 noiembrie.

Loading...