Tudor Istodor a câștigat premiul la categoria „Shooting Stars” în cadrul Berlinalei. Actorul ne-a povestit, în exclusivitate, despre rolul jucat în fimul „Fixeur”, dar și despre relația cu părinții lui. Este vorba despre Maia Morgenstern și Claudiu Istodor.


  • Povestete-ne despre „Fixeur”. Stim ca joci rolul unui tanar aspirant la jobul de jurnalist. Care a fost cea mai grea parte la acest rol?

Personajul meu, Radu, lucreaza la France Press ca Fixeur, adica tipul care mediaza relatiile intre jurnalistii straini in tara lui. Trebuie sa-i ajute pe jurnalistii francezi sa faca interviul cu minorele si face tot posibilul sa se intample acest interviu, desi pe parcurs apar tot felul de dificultati. Putem spune ca intr-o oare care masura e un perfectionist, si considera ca acest interviu il va propulsa si il va aduce mai aproape de a fi jurnalist. Dar ceva se intampla pe parcurs, ceva care il face isi reconsidere toate convingerile, atat profesionale cat si cele personale. Au fost doua parti grele. Scena cu interviul propriu zis, si faptul ca Radu are un copil adoptiv, si incearca sa fie un parinte cat mai bun. Neavand copii, a trebuit sa inteleg multe lucruri pe care nu le traisem.

 

  • Rolul din „Fixeur” ti-a adus premiul pentru cel mai bun actor la un festival european prestigios. Cum ai primit vestea ca esti castigatorul unui premiu important pentru cariera oricarui actor?

Cu mare bucurie. E un premiu important, si da, am fost foarte fericit cand am aflat ca l-am luat. Dar cred ca mare parte din premiu se datoreaza regizorului Adrian Sitaru, cu care am lucrat absolut exceptional. E un regizor care iubeste actorul, caruia ii place sa lucreze si sa desopere cu actorii, si m-a condus pe un drum care mi-a placut foarte mult.

 

  • Esti reprezentantul Romaniei la Festivalul de la Berlin in cadrul ”Shooting Stars”, deci unul din cei 10 actori europeni ai momentului. Cum e sa fii Shooting Star?

M-am bucurat foarte mult ca am fost ales de juriu. E o recunoastere a carierei mele de pana acum, o mare "vina"o are filmul Fixeur cu care am fost propus, si cred ca poate fi o sansa foarte mare pentru mine. Sunt patru zile de intalniri cu agenti de casting, regizori, producatori, oameni din industrie, alti actori. 

 

  • De la cine ai „furat” mai multa meserie, de la mama sau de la tatal tau? Cum e sa ai parinti celebri? Simti ca e o presiune mai mare pentru tine?

Cred ca de la amandoi. Si inca fur ce-mi place de la fiecare. Sunt personalitati diferite, actori diferiti, si ii admir foarte mult. Presiunea am simtit-o cand eram la inceput, apoi m-am relaxat si mi-am vazut de treaba. Am o relatie foarte buna cu amandoi, si ma sfatuiesc cu ei pe meserie cand am nevoie. Ii iubesc. Si cu asta am zis tot 

 

Victorie românească la Berlinală! Tudor Istodor a plecat acasă cu un premiu

tudor_istodor.jpg

tudor istodor
Tudor Istodor și premiul câștigat
Foto: Facebook

Actorul care poate fi văzut la Teatrul Metropolis, Tudor Istodor (32 de ani), a fost desemnat European Shooting Star la Festivalul de Film de la Berlin. Fiul Maiei Morgenstern este extrem de solicitat în filme și piese de teatru. Mai mult, de curând, a avut șansa să și joace pe aceeași scenă cu celebra lui mamă.

Maia şi Tudor au fost pe acelaşi afiş în "De la Caragiale la Şalom Alehem", “Hamlet”, „Tango Final”, “Tragedie dentară”, dar şi în filmul „Domnişoara Christina”.

Tudor Aaron Istodor este unul dintre cei zece tineri actori europeni care au fost selectaţi în programul Shooting Stars, organizat de European Film Promotion (EFP) şi ajuns la cea de-a 20-a ediţie.

istodor.jpg

tudor istodor
Tudor Istodor
Foto: Facebook

 

România se află pe lista celei de-a 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, care s-a deschis joi, 9 februarie. În competiția oficială a fost selectat lungmetrajul ”Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer. Ecranizarea filmului s-a făcut după un cunoscut roman al lui Cezar Paul-Bădescu. 

Competiţia oficială a Berlinalei 2017 cuprinde 18 filme, care vor concura pentru cele două trofee importante ale festivalului – Ursul de Aur şi Ursul de Argint.

 

România la Berlinală. Ce capodoperă cinematografică ne va reprezenta

calin_gettyimages-161808801.png

berlinala 2017 calin peter netzer
Regizorul Călin Peter Netzer a mai câștigat premiul „Ursul de Aur” la Berlinala din 2013
Foto: Getty Images

Directorul Berlinalei, Dieter Kosslick, a anunțat că ediția din acest an a festivalului va descrie ”Apocalipsa zilnică” a omului modern, regizorii încercând să deschidă ”rănile trecutului” pentru a putea explica haosul  cotidian din zilele noastre.

Competiţia oficială a Berlinalei 2017 cuprinde 18 filme, care vor concura pentru cele două trofee importante ale festivalului – Ursul de Aur şi Ursul de Argint.

Festivalul s-a deschis cu proiecția filmului ”Django”, care ilustrează o retrospectivă a Franței ocupate de naziști, în anul 1943. Producția prezintă viața chitaristului ”Django Reinhardt”, care refuză să susțină un turneu în Germania. Refuzul acestuia are legătură cu faptul că naziștii voiau să îl folosească pentru a distrage atenția de la jazzul ”negro” american, relatează Reuters. Într-o secțiune dedicată noilor pelicule germane va fi proiectată și coproducția „La drum cu tata“, în regia Ancăi M. Lăzărescu, urmărind drumul unei familii de germani din Arad, în 1968, până în Germania Democrată. Înaintea lor, va intra în competiție filmul britanic „God’s Own Country“, în care Alex Secăreanu joacă rolul unui român imigrant care intră într-o relație cu un tânăr fermier din Yorkshire.

Juriului competiției de la Berlin este compus din cineaști și artiști, iar președintele lui  este olandezul Paul Verhoeven, regizorul unor capodopere celebre, precum ”Basic Instinct”, ”Total Recall” şi ”Elle”.

 În același timp, la seriile Berlinale Talents, participă și șapte oameni de film de la noi.  Regizoarea Ilinca Călugăreanu, actorul Alexandru Potocean, regizoarea Ioana Mischie, producătoarea Andra Popescu, operatoarea Carmen Tofeni, distribuitorul de film Matei Truţă şi scenarista Monica Stan vor lua parte la atelierele și întâlnirile din program. Totodată, actorul Tudor Aaron Istodor a fost selectat în programul Shooting Stars din acest an, iar în Co-production Market, Bogdan George Apetri va prezenta proiectul „Căprioara“

Câștigătorii trofeelor vor fi anunțați pe data de 18 februarie.

 
 
Loading...