Florin Busuioc a trecut prin momente critice, după ce în urmă cu doar câteva zile, a făcut infarct la finalul unui spectacol de teatru în care fusese distribuit. După ce sursele spitalului unde este internat au anunțat că starea prezentatorului TV este una stabilă în prezent, unul dintre doctorii care l-au operat a oferit, la rândul său, primele declarații legate de incident.


Florin Busuioc, în vârstă de 56 de ani, a suferit un infarct marți, 6 noiembrie, la sfârșitul spectacolului Central Park, din distribuția căruia face parte. Prezentatorului TV i-au fost acordate îngrijiri la fața locului, de către un recuziter de la Filarmonia Oltenia, unde a avut loc show-ul. Ulterior, acesta a fost transportat de urgență la spital, unde a fost operat de către doi medici, dintre care unul rezident.

Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă sunt cei doi medici care i-au salvat viața lui Florin Busuioc, după ce actorul a suferit un infarct pe scenă. Medicii sunt tineri, unul dintre ei, doctorul Țieranu, fiind la finalul rezidențiatului. Tânărul în vârsta de 30 de ani a oferit primele declarații legate de incident, declarând că își face meseria cu plăcere și nu se consideră ca fiind un erou, așa cum a fost portrerizat în presă.

medicii_eugen_tieranu_stanga_si_paul_trasca_dreapta.jpg

Medicii Eugen Ţieranu (stânga) şi Paul Traşcă (dreapta) l-au operat pe Florin Busuioc
Foto: Adevărul

Primele declarații ale medicului care l-a operat pe Florin Busuioc

„Nu sunt un erou, sunt un medic, un om normal, care n-a făcut altceva decât să-şi facă meseria. Nimic mai mult. Este meseria noastră, o facem cu plăcere, ori de câte ori suntem solicitaţi, la orice oră din zi sau din noapte. Pentru asta am învăţat carte şi pentru asta ne-am pregătit”, a declarat Eugen Ţieranu, pentru Mediafax.

Eugen Țieranu nu este angajat al Spitalului Judeţean din Craiova

Întrebat ce va face când va termina stadiul de rezident, având în vedere că în spitalul în care lucrează nu sunt posturi libere, Eugen Ţireanu a dezvăluit că este hotărât să rămână în ţară, în oraşul natal, Craiova. Acest subiect a fost comentat în presă, vehiculându-se că dacă va lua această decizie de a rămâne la spitalul unde își desfășoară activitatea în prezent, va ajunge șomer.

eugen-tieranu-medic-rezident-craiova.jpg

Eugen Țieranu a dezvăluit că dorește să rămână în România, la spitalul din Craiova, chiar dacă nu sunt locuri de muncă disponibile
Foto: Facebook

„Eu îmi fac meseria cu plăcere. (..) Nu aş face altceva, e ceea ce îmi place să fac zi de zi. Da, după ce voi termina rezidenţiatul îmi doresc să rămân în România, în primul rând şi cu atât mai mult în Craiova, în spitalul oraşului meu natal”, a mai adăugat medicul rezident.

Cei doi medici care l-au operat pe îndrăgitul prezentator TV singurii care fac intervenţii de acest fel la Craiova, unde s-a inaugurat, recent, un centru de cardiologie intervenţională. Lui Florin Busioc i-a fost montat un stent, iar starea lui este stabilă. Actorul a fost transferat ulterior la un spital din Capitală.

Loading...