Admiral C4C, artistul international stabilit în România, este inițiatorul unui proiect muzical ambițios, primul imn al unui festival românesc, împreună cu mari legende ale muzicii anilor ‘80 și ‘90, precum Dr. Alban, Nana, Mr. President și No Mercy.


Imnul festivalului Diskoteka va fi lansat international în luna martie a acestui an și va mai avea încă un solist vocal reprezentativ anilor ’80 și ’90 (două dintre numele vehiculate fiind Haddaway și CC Catch). Ideea unui imn al festivalului Diskoteka, pe care îl va fredona toată lumea, îi aparține artistului Admiral C4C, care își dorește să readucă în prezent muzica, hiturile și artiștii celor mai frumoase decade muzicale. “Este o mare onoare pentru mine să lucrez la acest proiect cu legendele și inițiatorii muzicii dance. Sunt artişti care m-au inspirat și care, fără să știe, și-au pus amprenta asupra stilului meu muzical, sunt artiși care au inspirat și influențat generațiile de artiști ai muzicii de acum. Așadar, cred că și publicul tânăr al zilelor noastre ar trebui să-i cunoască mai bine“, declară Admiral C4C.

admiral-cc-dr-alban.jpg

admiral cc dr alban
Admiral CC şi Dr. Alban, doi grei ai muzicii dance, la conferinţa de presă de la Timşoara
foto: Diskoteka

Producția imnului a început deja, iar înregistrările și orchestrația se realizează în Germania, masterizarea finală a piesei urmând a se face în New York, la casa de discuri VPAL, care va realiza și lansarea internațională a single-ului. Plecând de la conceptul “bring back the oldies“, de a aduce muzica retro în electro-dance-ul actual, Admiral C4C, compozitor și textier principal al imnului, spune ca va fi o piesă originală, care va cuprinde și frânturi din hiturile starurilor Dr. Alban, Nana, Mr. President și No Mercy. “Vreau să educ publicul tânăr prin imnul Diskoteka Festival și să aduc un tribut muzicii anilor ‘80 și ’90, așa că piesa, deși originală, va cuprinde și scurte pasaje din cele mai reprezentative hituri ale starurilor internaționale care îl cântă” spune Admiral C4C. Artistul de origine nigeriană Admiral C4C este un promotor înfocat al României de când inima i-a fost cucerită de o clujeancă. Pe lângă imnul festivalului românesc cu staruri internaționale, artistul abia a lansat un single în care vorbește despre românce, "Burn Like Fiyah".

Diskoteka Festival, cel mai mare festival din Europa dedicat muzicii anilor ’80 și ’90, promite publicului experiențe de neuitat între 31 mai și 2 iunie 2019 în Timișoara, cu peste 50 de artiști care au definit muzica de dans a celor două decade, printre care Modern Talking, Ace of Base, CC Catch, Alphaville, Sandra, Nana, Alexia, Haddaway, Sabrina, SNAP, Boney M sau East 17.

Loading...