Deși recunoscut pentru un stil de viață activ și pentru pasiunea pentru alimentație echilibrată, Randi spune că această perioadă de restricții, din cauza noului coronavirus, l-a învățat să fie și mai disciplinat.


Printre schimbările pe care le-a făcut artistul Famous Production se numără și aceea că a descoperit și mai multe rețete diferite, având mult mai mult timp să experimenteze, însă cel mai mult îi lipsește să gătească pentru alții. În ceea ce îi privește pe ceilalți, el spune că, pe lângă rețetele pe care le împărtășește, a pregătit și o piesă nouă, specială pentru timpurile pe care le trăim, pe care o va lansa în curând.

„De când stau acasă, cred că prima schimbare în alimentația mea este aceea că, în primul rând, nu mai fac nicio greșeală când vine vorba de modul în care mă hrănesc! Înainte mai scăpam câte un desert cu prietenii acasă, mâncam dus de pofte uneori. Acum mănânc doar cât am nevoie și tot regimul meu se bazează pe: ouă, orez, năut, batoane proteice și pudre proteice, uneori și brânză”, spune Randi.

În plus, artistul se numără printre cei cărora le place să gătească, însă spune că o face cu mai mult drag atunci când îi vin prietenii în vizită. „Acum mă bazez pe chestii mai simple, care se fac repede... Nu țin atât de mult la gust, cât la aportul proteic pe care îl au produsele consumate”, spune el, iar unul dintre produsele preferate ale acestor zile este soia, „trasă la tigaie cu ceapă, usturoi și orez”.

Randi, îndrăgostit de bucătăria asiatică

În topul preferințelor sale culinare, printre preparatele pentru care spune că și prietenii lui l-ar recomanda ca bucătar se află mâncarea cu gust exotic, asiatic, cu unt de cocos, ghimbir și pește proaspăt. „Sunt fascinat de condimentele și gusturile din țările asiatice. Înainte mâncam pește și fructe de mare mai mult, însă statul în casă e opusul mersului la vânat de produse exotice prin marketuri!”, adaugă artistul.

La capitolul mentori culinari, Randi îi indică fără dubii pe bunica lui și… pofta de a mânca. Ultima l-a și condus repede spre principiul „nevoia te învață”, pe care l-a aplicat de mic, în bucătărie. Deși mâncarea preferată în copilărie era alcătuită din cartofi prăjiți cu ou, de care spune că încă se simte atras, primul preparat pe care a învățat să îl facă a fost… clătita. „Eram ușor obsedat de dulciuri când eram mic și când mă apucam să fac clătite, sub 40 de bucăți nu concepeam să las tigaia din mână.”

chiftele-naut.jpg

chiftele de naut cu fasole rosie
Chiftelele de năut cu fasole roșie, ușor de făcut și delicioase
foto: arhiva personală

 

O rețetă potrivită pentru perioada de izolare: chifteluțe cu năut și fasole roșie

Una dintre rețele cu care speră să își inspire și fanii cu același stil alimentar și de care el se bucură acum este: „Năut fiert, aproximativ 250 de g, pisat după fierbere și amestecat cu fasole roșie, ceapă, condimente asiatice, boia afumată și ou! Toată pasta se modelează în chifteluțe, se lasă la odihnit (o expresie culinară simpatică) și apoi acestea se dau la cuptor, aproximativ 40 de minute. O să  bțineți chifteluțe vegetariene foarte gustoase și sănătoase”, spune artistul cărora le urează tuturor poftă bună!

Citește și:

Pe Randi îl știe toată lumea, dar uite cum arată tatăl și fratele lui

Randi este pregătit să înceapă o relație serioasă cu o femeie mai tânără

Loading...
Citeste tot despre: